Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Președintele Rep. Moldova, cercetat pentru corupere de alegători

Autoritatea Națională de Integritate din Rep. Moldova a adăugat la dosarul de control al averii și intereselor personale ale lui Igor Dodon sesizarea depusă de parlamentarul Igor Munteanu conform căreia mai mulți cetățeni din orașul Comrat (UTA Găgăuzia) ar fi primit sume importante de bani de la Dodon.

Anunțul a fost făcut chiar de deputatul PPDA, care a precizat că are mari așteptări de la inspectorii ANI, „care trebuie să-și facă onorabil lucrul, potrivit legii și standardelor de integritate ce trebuie să stea în capul mesei”.

Igor Munteanu a anunțat că, la 15 iulie 2020, a sesizat Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Anticorupție asupra faptului transmiterii unor importante sume bănești mai multor cetățeni din orașul Comrat, în contextul unei vizite întreprinse de președintele Igor Dodon în UTA Găgăuzia.

Atunci parlamentarul a explicat că după ploile abundente din perioada 6-10 iulie din UTAG, mai multe gospodării din Comrat au fost inundate, iar în timpul aflării acolo a lui Dodon, unor cetățeni din Comrat li s-au transmis plicuri cu bani (15.000 lei), cca 250.000 în total, fără a preciza din ce fonduri au fost achitate aceste sume, în condițiile în care instituția Președintelui nu are nicio competență de a interveni în cazul unor situații excepționale.

Back to top button