OpiniiȘtirile 60m.RO

Virusul atacă mortal după ora 23

Analistul Lulea Marius Dorin critică pe Adevărul.RO decizia autorităților din România de a închide terasele restaurantelor după ora 23.

Specialistul consideră că nici un studiu științific nu poate justifica o asemenea acțiune și care vizează un serviciu la care recurge un număr mic de români:

„Nici un studiu nu poate justifica de ce terasele trebuie închise la ora 23.00 din moment ce la acea oră oricum aglomeraţie nu prea mai există, sau cel puţin nu mai mult decât ziua.

Este cumva dovedit faptul că virusul se răspândeşte mai repede după ora 23? Are virusul un ceas atomic după care funcţionează? Cu siguranţă că nu.

Această decizie loveşte din nou în industria HORECA din România. Nu ajunge că întreg domeniul a fost pus la pământ. Acum, când totuşi unele afaceri încearcă să se menţină pe linia de plutire, guvernul vine şi mai aplică o măsură aberantă: închiderea teraselor la ora 23.

Măsura nu poate avea efecte extraordinare din moment ce numărul românilor ce îşi permit să stea la o terasă, mai ales la ora 23, este foarte mic. Minime calcule de risc arată că nu acolo se află problema. Există cercetări matematice care se pot face pe baza informaţiilor venite din domeniul medical şi care să arate ce măsuri au rata cea mai ridicată de succes şi elimină peste 90% din risc.

Cumva această decizie seamănă cu situaţia din spitale: te duci pentru o răceală şi te operează pentru apendicită, dacă tot eşti acolo.

Pe acest principiu ar trebui să închidem de tot metroul deoarece riscul de transmitere este acolo de mii de ori mai mare, iar spitalele ar trebui să aibă lacăt pe ele” scrie Lulea Marius Dorin pe blogul său de pe Adevărul.RO.

Back to top button