Știrile 60m.RO

CFR Călători a început o anchetă după ce un controlor de tren a fost prins fără mască de protecţie

Un conductor de tren a fost surprins fără mască de protecţie, iar CFR Călători a început o anchetă internă. Controlorul verifica biletele şi le spunea oamenilor că în România nu există nicio epidemie, iar cei care au măşti le poartă „de proşti”.

CFR Călători anunţă că s-a autosesizat după apariţia în presă a unui material referitor la un conductor de tren a avut un comportament nepotrivit în timpul programului de lucru.

„CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu. Sancţiunile ce se vor aplica vor fi în conformitate cu legislaţia în vigoare”, anunţă compania.

Ancheta survine după ce un conductor de pe trenul Bucureşti-Constanţa a fost surprins fără mască de protecţie în timp ce controla biletele călătorilor.

Acesta a afirmat că în România nu este declarată nicio pandemie, iar cei care poartă măşti le poartă „de proşti”.

Purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat că „Întreg personalul a fost instruit în legătură cu obligativitatea portului măştii de protecţie în timpul serviciului şi în legătură cu atenţionarea călătorilor privind obligativitatea purtării măştii în timpul călătoriei. În plus, conductorii şi şefii de tren ştiu foarte bine că, în momentul în care un călător refuză să facă acest lucru, au datoria să se adreseze organelor în drept pentru a impune portul măştii în tren”.

Controlorul este cercetat de comisia constituită la Constanţa.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Back to top button