Statele Unite își vor spori prezența militară în România
Statele Unite ale Americii își vor spori prezența militară în România, confirmă ambasadorul american la București, la numai câteva zile după ce Pentagonul a decis să facă din zona Mării Negre noua prioritate a strategiei de apărare în Europa. Adrian Zuckerman nu a precizat dacă va fi vorba despre o prezență americană permanentă, ci a spus doar că va fi una „substanțială”.
„România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat-cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a spus ambasadorul Adrian Zuckerman.
„Soldații americani sunt tot timpul bineveniți în România”, declara, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a adăugat că România a atras atenția, de ani de zile, că este nevoie de mai mulți militari în zona Mării Negre. În ceea ce privește mișcările de trupe americane din Germania, președintele Iohannis a explicat că aceasta este o mișcare „care vine să sprijine aliații de pe flancul estic”.
Incident din cauza căldurii la evenimentul unde ambasadorul SUA a făcut anunțul
Vestea dată de ambasadorul american a fost dată la un eveniment unde, din cauza căldurii, a avut loc și un incident. Ambasadorul Adrian Zuckerman a observat că marinarului care ţinea steagul României i se face rău din cauza căldurii. Într-o poză surprinsă de un invitat, se observă cum diplomatul american sare în ajutorul lui și îi oferă militarului un pahar cu apă.
Sursa: www.digi24.ro
- 64% dintre români consideră că nu trebuie trimise arme şi muniţie în UcrainaRomânia trebuie să ajute în continuate refugiaţii din Ucraina cred 64% dintre participanţii la un sondaj realizat de Avangarde. Când vine vorba, însă, de ajutorarea Ucrainei cu arme şi muniţie, 64% dintre respondenţi cred că România nu ar trebui să sprijine militar Ucraina. 64% dintre participanţii la un sondaj Avangarde, realizat în martie, au răspuns …
- Europa Liberă: Controlul politic asupra presei din România, menționat în raportul Departamentului de Stat al SUAFinanțarea masivă a presei de către principalele partide politice din România este menționat de Departamentul de Stat al SUA în raportul privind respectarea drepturilor omului din 2022. Departamentul de stat citează Europa Liberă la capitolul privind cenzura presei și controlul asupra jurnaliștilor. Oficialii americani exemplifică situația celor mai importante partide ale țării, PSD și PNL, …
- Moţiunile de cenzură împotriva guvernului Franţei au picat. Reforma pensiilor merge înainteAdunarea Naţională din Franţa a respins luni seară cele două moţiuni de cenzură depuse împotriva guvernului francez pentru proiectul său de reformă a pensiilor, care a generat proteste masive în toată ţara, informează Agerpres. Prima moţiune, cea care era cotată cu cele mai multe şanse de a fi adoptată, a întrunit 278 de voturi din …
- Comisia Europeană anunță un an agricol prost din cauza seceteiEuropa se îndreaptă anul acesta către o secetă comparabilă cu cea din vara anului 2022, iar ploile din săptămânile următoare vor fi cruciale pentru determinarea impactului iernii excepţional de calde şi uscate care s-a încheiat, a avertizat luni într-un raport Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene, transmite agenţia EFE. Condiţiile generale de secetă …
- Cum vrea OMV să fenteze taxa de solidaritate: Reduce considerabil profitul impozitabilCea mai importantă companie de petrol și gaze autohtonă, OMV Petrom, ar putea să nu achite contribuția de solidaritate nici pentru anul fiscal 2023 sau să plătească o sumă modică, chiar dacă veniturile din upstream și rafinare vor depăși 75% din cifra de afaceri. Motivul: compania anticipează o reducere considerabilă a profitului impozabil, acesta coborând …