Știrile 60m.RO

Șase sirieni au fost prinși când treceau ilegal frontiera peste Dunăre, cu o ambarcaţiune

Poliţia de Frontieră Drobeta Turnu Severin – judeţul Mehedinţi sâmbătă noaptea a prins șase cetățeni de origine siriană în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera peste Dunăre, cu o ambarcaţiune. Intenția lor era să ajungă în țări din vestul Europei.

Cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, cei șase sirieni au declarat că au trecut cu barca frontiera din Serbia în România, iar pe teritoriul statului vecin au fost ajutaţi de un cetăţean străin.

Polițiștii le-au întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.„În data de 02.08.2020, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – judeţul Mehedinţi au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţie care a intrat în apele teritoriale româneşti, după care s-a întors. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut la malul românesc al Dunării, pe direcţia localităţii Ostrovul Corbului, şase cetăţeni străini, toţi bărbaţi. Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria”, se precizează în comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Române.

Back to top button