PoliticăȘtirile 60m.RO

Cioloș atac la PNL, despre criza sanitară: trebuie o abordare mai decisivă

Dacian Cioloș atacă guvernarea liberală și parlamentul socialist:

„Sunt foarte îngrijorătoare relatările din ultimele zile cu privire la bâlbele și capacitatea scăzută a sistemului sanitar de a gestiona un număr din ce în ce mai mare de cazuri de COVID-19. Am citit și am aflat despre confuzia generală în județele sau orașele cele mai lovite, despre neputința unor DSP-uri de a îndruma corect oamenii cu teste pozitive care sunt în panică, despre numărul mic de medici care le fac față cu greu, în ture lungi și obositoare, pacienților în stare gravă.

Cred că e nevoie din partea Guvernului de o abordare mai decisă, mai concretă și fără jumătăți de măsură, pentru că altfel ne îndreptăm spre tragedii individuale și comunitare care, măcar în ultimul ceas, ar putea fi evitate.

Știu și că PSD a lansat și susținut o linie narativă a „dictaturii sanitare“ pentru că șefii acestui partid au avut date conform cărora electoratul este sensibil la astfel de mesaje și este obosit după o perioadă lungă de restricții și izolare. Însa aș vrea să-l sfătuiesc pe domnul Ciolacu să renunțe rapid la încercările de a capitaliza politic această criză, pentru că altfel va fi responsabil direct și fără scuze de o tragedie națională.

Orice politician e ascultat de un număr mai mare sau mai mic de oameni care au încredere în judecata și în deciziile liderilor. Este vremea ca politicienii să fie responsabili pentru viața românilor, altfel se vor face vinovați de moartea unor semeni care cred în vorbele lor.

Trebuie să ne gândim să facem, după ce vom trece de criză, un pact național de sănătate publică. Cu o decizie de finanțare a sănătății pe termen lung pe care să o aprobe toate partidele, dar fără amestec politic după ce pactul este semnat. Și cu un ministru al Sănătății independent, cu un mandat mai lung decât al unui Guvern. Altfel nu vom putea face pași înainte și nu vom scăpa de manageri de spitale impuși politic, de șefi de DSP fără legătură cu medicina, de spitale subfinanțate și de condiții grele pentru puținii medici care au rămas acasă.”

Back to top button