Știrile 60m.RO

Un candidat PNL la o primărie din județul Timiș, reținut sub acuzația de trafic internațional de droguri

Ionuț Marius Ciornenchi (foto sus) este candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Giera din județul Timiș. În urma perchezițiilor efectutate de DIICOT, într-un dosar de trafic internațional de droguri și trafic de droguri de risc, Ciornenchi a fost reținut pentru 24 de ore, informează publicația pressalert.ro.

În cadrul perchezițiilor, la domiciliul lui Ciornenchi ar fi fost descoperit și un tablou care-l înfățișa pe celebrul traficant de droguri Pablo Escobar, relatează publicația. De asemenea, s-au mai descoperit o țigaretă confecționată artizanal cu cannabis, o folie din aluminiu cu o substanță pulverulentă susceptibilă a fi cocaină, sumele de 4.550 de euro și 5.000 de lei, mai multe telefoane mobile, cântare electronice, pungi de vidare pentru ambalat droguri etc.

Alte două persoane au fost plasate sub control judiciar, în același caz.

Anchetatorii DIICOT împreună cu polițiștii de la „Crimă Organizată” din Timiș și Ilfov arată că „inculpații au desfășurat activități de introducere de droguri pe teritoriul României, din Spania, pentru a le distribui către lideri marcanți din rândul traficanților de astfel de substanțe de pe raza municipiului Timișoara.

„Drogurile erau introduse pe teritoriul țării prin intermediul unei firme de curierat și erau ridicate de către inculpați de la curier folosindu-se documente false de identitate”, se arată în comunicatul DIICOT. Un bărbat și o femeie au fost prinși în flagrant la Bocșa ”după ce aceștia au ridicat de la firma de curierat un colet expediat din Malaga, Spania, și având asupra lor suma de 800 de lei, o carte de identitate cu date falsă, un grinder și fragmente vegetale” și aproape 1,5 kilograme de cannabis. Candidatul PNL era cel care coordona traficul de droguri.

Sursa: www.pressalert.ro

Back to top button