OpiniiPoliticăȘtirile 60m.RO

PMP, prin vocea lui Paleologu, cere amânarea alegerilor locale

Partidele din România, în funcție de interese, folosesc criza sanitară(dacă ea mai există sau a existat vreodată) ca și scuză pentru diferite acțiuni.

Amânarea alegerilor locale și parlamentare a menținut pe poziții zeci de mii de funcționari aserviți partidelor politice. Aceste alegeri nu le garantează păstrarea funcției, așa că amânarea lor este considerată de bun augur.

Această amânare a alegerilor locale este susținută energic de toate partidele parlamentare care nu mai reușesc să se apropie de 5%, limita ce le permite accesul în parlamentul României.

În această situație se află ALDE și PMP. Toate vocile din această direcție anunță de mai bine de jumătate de an apocalipsa, dar ea nu mai vine.

Chiar astăzi Teodor Paleologu, portdrapelul PMP atunci când Băsescu i-o cere, a cerut anularea-amânarea alegerilor locale:

„Organizarea alegerilor locale într-o perioadă în care crește constant numărul de îmbolnăviri mi se pare un semn clar de iresponsabilitate criminală din partea clasei politice. Boicotăm?”

Dar care pandemie? Observăm că în toată Europa terasele sunt pline, se țin concerte și lumea se comportă normal.

P.S. Teodor Paleologu a oferit o reacție la acest articol și îi redăm conținutul mai jos pentru corecta informare a cititorilor:

„Unde dai și unde crapă: eu am pus o întrebare ca să suscit o discuție și un organ de presă titrează „PMP, prin vocea lui Paleologu, cere amânarea alegerilor locale”. Habar n-am ce cere PMP-ul și nici ce planuri își face.
Despre negocierile în vederea alegerilor locale nu știu decît ce a apărut în presă. Am citit acum cîteva zile că liderii PNL, USR și PLUS ar fi fost dispuși să ofere PMP-ului candidatura la sectorul 3, dar cu alt candidat decît Mihail Neamțu. Deși oricine poate înțelege calculul meschin din spate propunerii, eu aș fi sfătuit PMP-ul să accepte și să meargă la sectorul 3 cu alt candidat și cu liste comune PNL-PMP la toate sectoarele. Dar eu nu sînt membru PMP și nici nu am vreun cuvînt de spus în deliberările partidului.
Eugen Tomac m-a asigurat însă că nu a fost invitat la absolut nici o discuție despre alegeri. Mai mult de atît nu știu.
Am doar impresia că abordăm alegerile locale în condiții extrem de proaste, fără nici un fel de garanție că vor fi organizate în deplină siguranță. Iar numărul îmbolnăvirilor zilnice este în continuare foarte ridicat.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button