Politică

Cioloș: Nu este o alianță politică, ci o înțelegere punctuală

Dacian Cioloș a afirmat că înțelegerea cu PNL pentru București este îndreptată împotriva PSD și nu este o alianță politică ci o înțelegere punctuală:

„Am decis astăzi să construim o colaborare onestă și precis delimitată pentru alegerile locale din Capitală, USR PLUS împreună cu PNL.

Bucureștiul trebuie salvat de PSD, de administrația locală incompetentă și periculoasă a celor care au capturat Capitala sub Regimul Firea. Am discutat, am negociat și am construit o soluție politică imperios necesară pentru acest moment, pe principii foarte clare în ceea ce ne privește. Este o chestiune de responsabilitate și de reprezentare cinstită a intereselor alegătorilor.

Dar vreau să fie cât se poate de clar că nu discutăm despre un compromis politic. Înțelegerea pe care o facem acum este în aceiași parametri de valori pe care le vrem în politica românească. Nu este o alianță politică, ci o înțelegere punctuală în care nu am renunțat nicio clipă la valorile și principiile care ne definesc: onestitate și competență.

În 2016, și noi, și alții am deplâns faptul că Bucureștiul a intrat pe mâna PSD tocmai pentru că cei din actuala opoziție au ținut, fiecare, la mândria proprie. Nu ne permitem să punem interesul bucureștenilor în pericol pentru diverse interese politice personale sau de partid. Această înțelegere este o dovadă de responsabilitate și le mulțumesc tuturor celor care au înțeles urgența momentului și au colaborat la această construcție politică prin care vom susține candidați unici în Capitală.

Vom continua să construim și să luptăm fără să facem rabat la principiile noastre și fără a închide ochii la greșelile nimănui.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button