PoliticăȘtirile 60m.RO

Lider PNL sector 5 despre Barna: parazit îmbogățit din contracte cu statul

Dan Croitoru ar fi fost propunerea PNL pentru candidatura la funcția de primar al sectorului 5 din București. Acesta s-a retras în urma acuzelor primite din partea lui Dan Barna și care a spus că Dan Croitoru ar fi fost omul lui Vanghelie.

Practic negocierile pentru candidații de sectoare s-au blocat la acest moment datorită condițiilor puse de USR-PLUS, prin vocea lui Dan Barna, către PNL. Împărțirea s-a făcut pe sectoare, însă USR-PLUS a pus condiții și pe primăriile care reveneau de drept liberalilor. Practic se poate spune că USR face la acest moment jocurile în PNL.

Dan Croitoru a lansat și el acuze dure către Dan Barna, acuzându-l că sa îmbogățit din contracte cu statul român de pe vremea când PSD guverna România: „sunt omul lui Vanghelie în măsura în care Dan Barna ar fi un antreprenor capabil să reușească prin propriile forțe, și nu un parazit îmbogățit din contracte cu statul sau un lider confecționat la apelul bocancilor”.

Iată mai jos întreg mesajul :

„Familia și prietenii mă sfătuiesc să renunț la cursa pentru obținerea candidaturii PNL la Sectorul 5.

Gunoaiele revărsate asupra mea de cele mai ipocrite creaturi de laborator ale politicii românești – liderii USR-Plus (personaje incapabile să bată un cui, care nu-și merită electoratul formidabil, format din oameni informați, implicați și dornici de schimbare) – i-au afectat și dezamăgit.

Și pe ei, și pe mine.

Mintea și inima îmi spun, de asemenea, să renunț.

Într-o lume în care minciuna, calomnia și ipocrizia sunt principalele instrumente de negociere politică, nu am, în principiu, ce să caut.

Sunt, la urma-urmei, un om obișnuit care are ce face și în afara administrației sau politicii.
Mă retrag, așadar, deși am în spate votul și susținerea colegilor mei din PNL-Sector 5 (inclusiv al președintelui Cristian Băcanu), cărora le mulțumesc încă o dată pentru sprijin și pe care îi asigur de toată prețuirea și prietenia mea.

Mă retrag și pentru a mă putea apăra public de acuzațiile mincinoase lansate la adresa mea de liderii USR-Plus.

Până acum, am tăcut, „spre binele alianței”.

Acum sunt dator față de mine însumi, față de ai mei și față de cei care mă cunosc, să mă apăr.

Nu sunt omul lui Vanghelie.

Sau sunt, în măsura în care Claudiu Năsui sau Vlad Voiculescu vin din familii de oameni obișnuiți, lipsiți de privilegii în comunism, și nu de foști securiști implicați în devalizarea României, în anii tranziției.

Sunt omul lui Vanghelie în măsura în care Dan Barna ar fi un antreprenor capabil să reușească prin propriile forțe, și nu un parazit îmbogățit din contracte cu statul sau un lider confecționat la apelul bocancilor.

M-am luptat cu Vanghelie aproape un deceniu, din postura de consilier local.

Am fost printre primii care i-au contestat metodele de baron local, arătând că abordarea lui asupra administrației duce într-o fundătură, ne condamnă la subdezvoltare.

I-am stat ca un os de pește în gât, iar viceprimar am ajuns împotriva voinței lui.

M-au votat consilierii, iar Marian Vanghelie ai fi zis că a înghițit o broască.

Dovada? Cât am fost viceprimar, nu mi-a delegat nicio atribuție.

Cum spunem noi, în administrație, ascuțeam creioane.

O știu toți cei care au fost alături de mine în acei ani…

Acesta este adevărul.

Un adevăr greu de admis de către cei care și-au clădit cariera publică pe vorbe goale, pe lozinci și pe minciuni.


Altfel, dragi prieteni, vă asigur că, indiferent de gustul amar produs de această aventură cu multe pete urâte, politicianiste, voi rămâne același Croitoru pe care-l cunoașteți. Cu mintea limpede și inima sus.”

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button