Știrile 60m.RO

Facebook face CONCURENȚĂ platformei Youtube: Va afişa videoclipuri muzicale pe rețeaua socială

Facebook Inc a încheiat o serie de acorduri pentru dreptul de a prezenta videoclipuri muzicale pe platforma sa şi ar putea deveni astfel un concurent pentru serviciul YouTube al Alphabet Co., potrivit Bloomberg preluat de Reuters.

Este aşteptat ca gigantul social media să anunţe parteneriate cu trei cele mai mari case de discuri din lume – Universal Music Group, Sony Music Entertainment şi Warner Music Group -, se mai arată în articolul publicat joi, în care sunt citate surse.

Grupul Universal are în portofoliu artişti ca Taylor Swift, Lady Gaga şi Rihanna, în timp ce printre cele mai importante nume din catalogul Sony se regăsesc Beyonce, Mariah Carey şi Alicia Keyes, iar în cel al Warner Bros., Coldplay, Megadeth, The Black Keys şi Cher.

Bloomberg a scris în luna decembrie că Facebook căuta să achiziţioneze drepturi pentru videoclipuri muzicale de la casele de discuri importante pentru a-şi susţine serviciul Watch, în timp ce TechCrunch a scris la începutul acestei luni că va putea lansa videoclipuri muzicale cu licenţă în Statele Unite, în luna august.

Cele patru companii implicate nu au comentat încă subiectul.

Sursa: News.ro

Back to top button