Opinii

Andrei Ignat – analist politic: „Românii sunt supuși unui experiment de suprimare a multor drepturi civile”

Analistul politic Andrei Ignat a venit la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 30 Martie pentru a discuta despre ultimele măsuri luate de cei de la guvernare și protestele oamenilor împotriva restricțiilor.

„E bine că generația tânără a început să se implice. Am ajuns în situația în care, la câteva luni după alegeri au ajuns în fruntea țării niște slugi ale corporațiilor, cu ajutorul unor combinații politice făcute de Iohannis. Suntem subiecții unui experiment social legat de suprimarea multor drepturi civile și de lipsirea de mijloace de trai. Autoritățile au luat-o pe o cale divergentă față de poporul român. Într-o țară așezată, la o asemenea manifestare, guvernul ar fi trebuit ca până dimineață să pună demisia pe masa președintelui, deoarece toate măsurile care au fost inteprinse nu au făcut decât să creeze un sentiment de vinovăție colectivă a poporului român.” spune domnul Andrei Ignat.

„În spatele partidului USR nu stau niște oameni profesioniști cu lucruri concrete în viață, dimpotrivă, niște ONG-uri prin care se drenează banii publici. Prin planul national de redresare și reziliență se încearcă drenarea unor bani care ar trebui să meargă în infrastructura țării, și nu spre ONG-urile controlate de oamenii din USR. Instituțiile statului sunt subjugate prin managementul politic care respinge orice inițiativă, prin tergiversarea bugetului sau prin lipsirea de investiții. Acești politicieni au impus niște măsuri pe care nici ei nu sunt în stare să le respecte, blocând orice fel de dialog profesional pe teme medicale.” susține domnul Andrei Ignat.

Analistul politic cere de la autorități să studieze și să se expună foarte clar comportamentul oamenilor care au intrat în boală, ca să stim la ce ne raportăm cu mortalitatea și cu numărul internărilor la ATI, deoarece după spusele lor, nu mai există alte boli în România, decât covid. Un lucru important în baza prevenției infectării ar fi fost crearea unui profil a omului sensibil. După un an de zile, autoritățile medicale puteau să vină și să confirme categoriile de populație sensibilă la această boală. Campania de vaccinare ar fi trebuit să înceapă cu acești oameni, și nu cu generali de armată sau familiile lor.

Întrebat dacă domnul Raed Arafat ar trebui să își dea demisia, domnul Andrei Ignat răspunde: Raed Arafat a fost un specialist foarte bun până a devenit șef la departamentul pentru situații de urgență și consider că nu este potrivit pentru această demnitate. A făcut o treabă bună cu SMURD, dar nu este o invenție personală, decât a copiat sistemul de sănătate semi-militarizat din Israel. A pune un singur om să cumuleze atâtea funcții în statul român este prea mult. Politicienii au prostul obicei de a se ascunde în spatele altora și cred că asta se întamplă în momentul de față. Domnul Arafat intuiește pericolul dar îi place acest lucru.

Link către video: https://fb.watch/4zWUAhi1Ad/

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button