Știrile 60m.RO

Dispute pe scena politică legate de gestionarea epidemiei

Președintele Klaus Iohannis consideră PSD unicul vinovat pentru creşterea numărului bolnavilor de COVID. În replică, președintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, spune că Executivul condus de Ludovic Orban a pierdut controlul asupra pandemiei şi trebuie înlăturat de la Palatul Victoria prin moţiune de cenzură. PSD se pregăteşte să dea jos Guvernul la jumătatea lunii august.

Președintele Klaus Iohannis consideră PSD unicul vinovat pentru creşterea numărului bolnavilor de COVID.

În replică, președintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, spune că Executivul condus de Ludovic Orban a pierdut controlul asupra pandemiei şi trebuie înlăturat de la Palatul Victoria prin moţiune de cenzură. PSD se pregăteşte să dea jos Guvernul la jumătatea lunii august.

Președintele Klaus Iohannis ia apărarea Guvernului și etichetează drept „cinică” acțiunea socia-democraților de a ține legea carantinei și izolării în dezbatere în Parlament timp de trei săptămâni. Perioada în care, argumentează președintele, autoritățile nu au avut pârghii legislative ca să poată opri răspândirea coronavirusului.

Social-democrații consideră că președintele îi atacă nejustificat și obsesiv.

Președintele se declară mulțumit de performanțele executivului în această perioada sensibilă, chiar dacă lucrează cu un parlament care i se opune.

Klaus Iohannis a insistat mult la începutul anului pentru alegeri parlamentare anticipate. În luna martie, criza sanitară i-a dat peste cap toate calculele politice.

Însă, același parlament controlat de social-democrați a validat prin vot cabinetul Orban în plină pandemie.

Sursa: www.stiriletvr.ro

Back to top button