Politică

Nervi la Cluj. ”Tovarășul Emil Boc să aducă mai multă justiție în această privință”

Cozi interminabile la Cluj-Napoca pentru a prinde un loc de parcare. S-a stat la coadă de la ora 3 dimineața. Unul dintre cei care a stat la cozi a transmis un mesaj în care îl acuză pe pe primarul Emil Boc că readuce în actualitate vremurile comuniste.

Mesajul cetățeanului a fost preluat de site-ul local știridecluj.ro.

”În dimineața friguroasă a zilei de 3 ianuarie 2024, cartierele Clujului au fost martorele unui spectacol bizar, în care oamenii s-au strâns la coadă încă de la ora 3 pentru a obține un simplu loc de parcare. Un fenomen ce te trimite cu gândul la vremurile trecute, când părinții stăteau la coadă pentru a cumpăra o pâine pe cartela de rație.

Primarul nostru, tovarășul Boc, a reușit să implementeze un sistem de obținere a locurilor de parcare care pare să fi fost inspirat de tacticile folosite în trecut pentru obținerea celor necesare gurii. De parcă ar fi fost vorba despre o achiziție crucială din perioada de penurie, oamenii se adună la primele ore ale dimineții în fața primăriilor de cartier din Cluj-Napoca, sperând să obțină un loc de parcare.

În cartierul Someșeni, de exemplu, la ora 3 dimineața, cel puțin zece oameni stăteau deja la coadă, înghețați și cu ochii încă amorțiți de somn. Situația este similară și în celelalte cartiere ale Clujului. Așa că vrem să mulțumim tovarășului primar Boc pentru că, prin implementarea acestui sistem, ne-a teleportat cu trei decenii în urmă, într-o eră în care obținerea unui loc de parcare pare să fie o luptă de supraviețuire.

Ironia situației devine evidentă atunci când constatăm că, în timp ce plecăm în vacanță pentru două săptămâni și parcarea rămâne goală, sau în timp ce observăm parcări neutilizate în fiecare noapte, suntem totuși nevoiți să parcăm ca și cum am fi handicapați. Nu contează că depunem cereri de ani de zile, uneori chiar de zece ori într-un deceniu – primim un loc doar dacă suntem suficient de rapizi sau norocoși că nu pică site-ul primăriei, nu neapărat și merituoși.

Este un sistem în care unii cetățeni, doar prin faptul că au fost mai sprinteni la coadă, primesc beneficiul unui loc de parcare, în timp ce alții, chiar și cei care depun eforturi și solicitări de ani de zile, sunt lăsați în urmă. O reminiscență a vremurilor comuniste, în care egalitatea era doar un cuvânt gol, iar accesul la domeniul public nu era deloc echitabil.

Într-o societate modernă și progresistă, ne-am aștepta ca domeniul public să fie folosit de către toți cetățenii în mod egal, fără a fi necesară o competiție absurdă pentru resursele aparent limitate, cum ar fi locurile de parcare. Poate că este timpul ca tovarășul Boc să-și revizuiască politica și să aducă mai multă justiție în această privință, pentru ca clujenii să nu mai fie nevoiți să trăiască în umbra unui sistem arhaic și discriminatoriu. Numa bine TOVARĂȘE!”, a scris clujeanul furios.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca a precizat că ”în data de 3 ianuarie 2024, la ora 12,00, erau înregistrate 4541 cereri pentru parcare, dintre care 3602 au fost înregistrate online”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Asta cu parcarile, e o golanie / hoție naționala. Asta deoarece dupa ce platești impozit pentru malina cumparata din banii proprii ( aici se exclud unii care au la dispoziție mașinile instituției pe care le folosesc dupa bunul plac) dupa ce platești taxe pentru a circula pe drumurile facute tot din banii de la buget,adica ai romanilor, trebuie sa platești și pentru a nu circula. Adica pentru a te opri și a trage pe dreapta. Curat murdar neicusorule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button