InternaționalȘtirile 60m.RO

Agenții federali nu vor părăsi Portland până când tribunalul din centrul revoltei este sigur

Secretarul de securitate internă, Chad Wolf, a declarat miercuri la că agenții federali nu vor părăsi orașul Portland, Oregon, până când un tribunal federal care a fost atacat în mod repetat de către protestatari este asigurat.

„Vom continua să menținem ofițerii de aplicare a legii în zonă pentru a ne asigura că acel tribunal este sigur la sfârșitul zilei”, a spus Wolf.

Miercuri, guvernatorul Oregon, Kate Brown, a anunțat că agenții federali vor începe joi o retragere treptată din Portland. Wolf a spus că el și guvernatorul au convenit asupra unui plan de a pune capăt „activității violente din Portland, îndreptată către proprietățile federale și ofițerii de aplicare a legii”, care au solicitat „prezența Poliției de Stat din Oregon în centrul Portland”.

„Cu timpul”, a spus Wolf, „dacă Poliția de Stat din Oregon și planul pus în aplicare este de succes și vom putem extrage în mod responsabil activele de aplicare a legii de acolo, atunci o vom face.”

Portland a avut parte de 62 de nopți consecutive de proteste și manifestații împotriva moarții lui George Floyd din 25 mai în custodia poliției Minneapolis. Brown și Primarul Portland, Ted Wheeler, au descris în mod repetat prezența federală în termeni de „forță ocupantă” și au acuzat Departamentul Securității Interne de o „ocupație ilegală” care a incitat la mai multă violență în oraș.

„Ceea ce știm este că violența din Portland, în special, a existat cu mult înainte ca DHS sau oamenii legii să ajungă în Portland”, a răspuns Wolf. „Primarul, prin propriile sale cuvinte, a declarat că orașul a fost sub violențe cu mai mult de o lună înainte de a ajunge noi acolo, deci această idee că am incitat cumva la violență, ideea că aplicarea legii federale incită la violență, este absolut înapoiată și eu nu înțeleg asta. „

Secretarul interimar a adăugat că a solicitat doar „aplicarea legii locale sau de stat și sprijinul poliției de acolo [de la tribunal] și să se tragă la răspundere persoanele violente.

„Deci, guvernatorul Brown a decis să iasă în față. Vedem o forță considerabilă a Poliției de Stat din Oregon care va fi dislocată în zonă și vom vedea dacă planul pe care l-au pus în aplicare va ajuta la stingerea violenței pe care am văzut-o în jurul acelui tribunal federal din Portland și vom urmări asta. „

Poliția de stat din Oregon a declarat joi pentru Fox News că echipele de operațiuni speciale și trupele în uniformă vor ajuta poliția orașului și agenții federali în speranța de a insufla „o atmosferă care să îndepărteze gardul protector și să restabilească aspectul de normalitate, respectând în același timp așteptările comunității și obligațiile noastre de a proteja proprietatea federală „.

„Am înțeles care este planul lui”, a spus Wolf despre intențiile Poliției de Stat din Oregon. „Ei ar trebui să pună în aplicare cu succes acel plan [pentru ca agenții federali să plece]. Cred că trebuie să înțeleagă natura criminală împotriva căreia se opun zi de zi. Ne vom asocia cu ei pentru a face asta. Din nou, vom proteja orașul, aceasta este responsabilitatea noastră. Va continua să fie responsabilitatea noastră.”

Back to top button