Știrile 60m.RO

Un tânăr din Republica Moldova îl va consilia pe Secretarul General al ONU

Tânărul din Republica Moldova – Vladislav Kaim, a fost numit membru al primului în istorie Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU. Astfel, el este unul dintre cei 7 care îl vor consilia pe Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, în domeniul economiei sustenabile.

Potrivit oficial.md, pe pagina oficială a organizaţiei, Vladislav Kaim este prezentat drept „tânăr economist determinat să asigure joburi verzi şi decente pentru tineri, şi oferă expertiză profundă în comerţ internaţional şi migraţie”.

Sunt extrem de fericit să anunţ că Secretarul General al ONU, Excelenţa Sa Antonio Guterres, m-a numit să fiu membru primului în istorie Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General. În calitatea mea de membru al Grupului, eu voi consilia Excelenţa Sa asupra modalităţilor în care strategiile de revitalizare economică sustenabilă post-COVID pot asigura un viitor mai verde şi prosper pentru tineretul de azi şi toată societatea. În activitatea mea ca membru al Grupului Consultativ de Tineret voi conlucra cu şase alţi colegi magnifici din toate colţurile ale lumii: Paloma Costa (Brazilia), Nisreen Al Sayeem (Sudan), Nathan Méténier (Franţa), Sophia Kianni (SUA), Archana Soreng (India) şi Ernest Kristoffer Gibson (Fiji)”, a comunicat Kaim.

Totodată, el a spus că e mândru şi de faptul că, prin vocea sa, atât Republica Moldova, cât şi Europa de Est ca atare, vor fi reprezentate în primul Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice pe lângă Secretarul General al ONU. „Este o oportunitate importantă de a confirma şi îmbunătăţi ambiţiile climatice ale ţării şi regiunii” – a subliniat tânărul.

Vladislav Kaim face masterat în economie, în prezent, la Universitatea Lund din Suedia. În perioada 2014-2018, şi-a făcut studiile de licenţă la Academia de Studii Economice din Moldova şi la Institutul pentru Relaţii Internaţionale de la Moscova. Între timp a participat la o serie de instruiri şi activităţi, dar şi a publicat articole pe subiecte economice. Recent a încheiat un intership la UNDP din Copenhaga, Danemarca.

Sursa: www.oficial.md

Back to top button