Tinerii din România și-au pierdut motivația și încrederea în forțele proprii pe perioada stării de urgență
Peste 60% dintre tinerii din România s-au plictisit acasă în perioada stării de urgenţă, iar 56% dintre ei şi-au pierdut motivația și încrederea în forţele proprii, relevă datele studiului Insights PulseZ, un barometru naţional menit să identifice reacţiile şi comportamentele tinerilor în perioada stării de urgenţă.
În plus, potrivit cercetării, întreruperea bruscă a activităţilor cotidiene a condus la dezechilibre emoţionale pentru unii dintre ei. Studiul Insights PulseZ a identificat, în total, 19 probleme cu care s-au confruntat tinerii în perioada stării de urgenţă. Mai bine de 50% au simţit lipsa socializării faţă-în-faţă, iar aproximativ 35% dintre ei au admis că au avut stări emoţionale fluctuante şi s-au simţit obosiţi.
„Cu toate că tehnologia face parte din viaţa noastră, iar tinerii sunt obişnuiţi să petreacă destul de mult timp în mediul online, răspunsurile pe care ei le-au avut la întrebările noastre arată că lipsa interacţiunii faţă în faţă îi determină să îşi piardă motivaţia şi încrederea. Mulţi tineri au recunoscut că s-au adaptat destul de greu, au avut probleme cu somnul, au simţit lipsa exerciţiilor fizice şi unii dintre ei nu au fost prea încântaţi de calitatea cursurilor online la care au fost nevoiţi să participe”, a explicat Alin Claudiu Apostu, coordonator Insights.
Potrivit studiului, 44% dintre tinerii din România au petrecut peste opt ore pe zi în online, în timp ce doar 10% au petrecut mai puţin de trei ore. 33% dintre ei au învăţat pentru şcoală şi tot atâţia au optat să urmărească diverse filme sau seriale online. Un procentaj mai mare a fost identificat în rândul celor care au participat la cursuri online, mai bine de 40% optând pentru o astfel de activitate.
De asemenea, unul din patru tineri a ales să îşi petreacă timpul cu precădere pe platformele de social media sau să consume conţinut de pe canalele de streaming online. Dintre platformele preferate, Instagram a fost cea mai populară, cu şase din zece tineri care au consumat sau creat conţinut. Unul din doi tineri români au preferat să se uite pe YouTube, în timp ce aproximativ unul din patru tineri a folosit TikTok, marcând astfel intrarea platformei de social media în Top 5 cele mai folosite platforme în România de către tinerii între 16 şi 24 ani.
Studiul Insights PulseZ a fost făcut de echipa Vreau să fiu Antreprenor şi Insights, din cadrul Romanian Business Leaders.
Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 1.115 tineri, cu vârsta între 16 şi 24 de ani, şi este reprezentativ la nivel naţional din punct de vedere al genului, regiunii şi mediului urban-rural. Pe lângă informaţii despre starea emoţională şi activităţile tinerilor din perioada stării de urgenţă, studiul mai cuprinde informaţii şi despre: comportamentul în online şi de consum al tinerilor din perioada stării de urgenţă, preferinţele şi atitudinile tinerilor cu privire la consum, şcoală şi antreprenoriat, ce îi motivează şi ce îşi doresc tinerii în viaţa personală şi profesională.
Vreau sa fiu Antreprenor (VSFA) este un program naţional prin care se urmăreşte promovarea gândirii şi acţiunii antreprenoriale în rândul tinerilor din România.
Sursa: www.g4media.ro
- SUA alocă un nou pachet de asistență de 350 de milioane de euro pentru UcrainaAdministrația Biden a autorizat un ajutor suplimentar de 350 de milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei, a anunțat luni secretarul de stat Antony Blinken, relatează CNN. Pachetul include „mai multă muniție pentru HIMARS și obuziere furnizate de SUA pe care Ucraina le folosește pentru a se apăra, precum și muniție pentru vehiculele de luptă pentru infanterie …
- Ministerul Apărării patronat de PSD vrea o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete să se poată pensiona anticipatMinisterul Apărării Naționale (MApN) patronat de PSD a pus în dezbatere publică un proiect de lege care ar duce la apariția unei noi categorii de pensionari speciali: angajații civili din instituțiile militare, care se vor putea pensiona anticipat. Proiectul e pus în dezbatere publică exact în momentul în care coaliția de guvernare trebuie să demareze …
- Video: Xi Jinping, primit de Putin la KremlinPreşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a primit luni după-amiază, la Kremlin, pe omologul său chinez, Xi Jinping, aflat în vizită oficială la Moscova pentru aprofundarea relaţiilor bilaterale. Conform agenţiilor de presă ruse, citate de cotidianul Le Monde și Mediafax, preşedinţii Vladimir Putin şi Xi Jinping au luni o întâlnire informală, înaintea întrevederii oficiale programate marţi. Putin, „pregătit” să discute despre …
- Oficial rus: ”Intrarea Poloniei în conflictul din Ucraina va însemna începutul unui război mondial”. Varșovia nuanțează pozițiaParticiparea Poloniei la conflictul ucrainean va însemna dezlănțuirea unui al treilea război mondial de către NATO, a spus șeful Comisiei pentru afaceri internaționale a Dumei de Stat din Federația Rusă, liderul partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) Leonid Slutsky, pe canalul său Telegram, relatează TASS.. Context: În timpul unui interviu pentru o televiziune franceză, ambasadorul polonez în Franța, …
- Canada cere alianță împotriva Rusiei și ChineiOttawa a propus autorităților de la Tokyo să formeze un parteneriat cvadrilateral cu Washingtonul și Seulul pentru a contracara Beijingul și Moscova – a informat astăzi Agenția de presă Kyodo, citând surse diplomatice. Potrivit acestora, Canada a făcut propunerea în timpul vizitei făcute în ianuarie la Ottawa de primul ministru al Japoniei, Fumio Kishida. După …