InternaționalȘtirile 60m.RO

Șeful Pentagonului: SUA intenționează să retragă 11.900 de militari din Germania

Statele Unite ale Americii intenționează să retragă 11.900 de militari din Germania și să-i repoziționeze în alte țări, a anunțat miercuri secretarul american al apărării, Mark Esper.

Aproape 5.600 de membri ai acestui personal militar vor fi repoziționați în alte țări membre NATO, în timp ce 6.400 se vor întoarce în SUA, mulți urmând să fie desfășurați prin rotație în Europa, a spus Esper într-o conferință de presă la Washington.

Aproximativ 2.000 de soldați vor fi mutați în Belgia și Italia, dar Washingtonul are în vedere relocarea unor trupe și în Polonia și statele baltice, dacă se ajunge la un acord cu aceste țări cu privire la statutul lor, a precizat șeful Pentagonului, conform AFP.

Nemulțumit că Germania nu alocă 2% din PIB pentru apărare și nu tratează corect SUA în domeniul comerțului, președintele SUA, Donald Trump, a amenințat de mai mult timp Germania cu o reducere a numărului de soldați americani staționați în această țară.

Comandamentul militar american pentru Africa (Africom), care se află în orașul german Stuttgart, ar putea să fie mutat, dar nu a fost încă luată o decizie, a spus șeful Pentagonului.

În Germania vor rămâne 24.000 de militari americani din 36.000 în prezent.

Sursa: www.euractiv.ro

Back to top button