JUSTIȚIEȘtirile 60m.RO

Elena Udrea: Nu îl condamn pe Radu Budeanu

Elena Udrea, a reacționat miercuri pe pagina sa de facebook, în legătură cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de omul de afaceri Radu Budeanu cu DNA.

La două zile după ce DNA a anunţat că a omul de afaceri Radu Budeanu a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii în dosarul Hidroelectrica, în care este acuzat că a intermediat mita primită de Elena Udrea de la afaceristul Bogdan Buzăianu, Elena Udrea declară pe pagina sa de facebook, că nu îl condamnă pe Radu Budeanu pentru decizia sa.

„Nu îl condamn pe Radu Budeanu pentru că a ales să spună ce vor procurorii în schimbul unei libertăţi aproape sigure, pentru că ştiu că are copii mici şi probabil de aici se trage slăbiciunea lui. Deşi, mai ales fiind bărbat, poate era mai onorabil să-şi obţină libertatea luptându-se în instanţă cu procurorii şi spunând adevărul. Totuşi, oare ce le vor spune Budeanu sau Topoliceanu copiilor lor când vor creşte mari despre onoare, demnitate, cinste, prietenie? Cum le vor explica ce au făcut ei în anii aceştia? Grea povară vor duce pe umeri”, a scris Udrea pe Facebook.

Elena Udrea acuză DNA că dosarul Hidroelectrica este plin de acuzații mincinoase din partea procurorilor.

„Pentru că subiectul a fost intens mediatizat alaltăieri, am decis să fac totuşi câteva precizări pe scurt, fără detalii din dosar, care sunt, de altfel, foarte picante: dosarul în care Budeanu a făcut acord de recunoaştere cu DNA nu este nou, este vechi din 2015. Este celebrul dosar în care procuroarea Mihaela Iorga Moraru a declarat că a fost sunată şi presată de Kovesi să mă aresteze a treia oară, dar ea a refuzat şi şi-a închis telefonul. Anul trecut, dosarul a fost retrimis la DNA de judecătorii ICCJ, pentru ca ei să refacă probatoriul. Când după 5 ani!!! de la primele declaraţii contrare procurorilor, DNA îi propune acord de recunoaştere lui Budeanu, este încă o dovadă că dosarul trimis în instanţă de procurori e varză, că acuzaţiile pe care mi le aduc sunt mincinoase şi că fără acest acord ştiau că nu au nicio şansă în faţa judecătorilor. Şi acest dosar a pornit de la denunţul deja celebrei autoare de delaţiuni împotriva mea, Ana Maria Topoliceanu, un alt etalon de turnătoare fostă ‘cea mai bună prietenă’, alături de cel al nu mai puţin celebrei Irina Socol. Şi la fel ca şi cealaltă, devenită unealta DNA după ce a profitat la maxim de avantajele materiale şi relaţionale ale ‘prieteniei’ noastre”, a adăugat Udrea.

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea a fost trimisă în judecată de DNA, în decembrie 2017, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor.

Potrivit DNA, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei şi Hidroelectrica, în vederea menţinerii, în condiţiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu compania producătoare de energie, notează agerpres.ro.

„Din suma promisă, inculpata a primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro; creanţa reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terţ şi care era garantată cu părţi sociale ale unei societăţi comerciale care deţinea două publicaţii”, susţin procurorii.

Back to top button