InternaționalȘtirile 60m.RO

Twitter șterge videoclipul promovat de Trump cu privire la utilizarea hidroxiclorochinelor pentru coronavirus

Videoclipul includea aproximativ o duzină de medici care stateau în fața Curții Supreme.

Twitter a eliminat un videoclip care a fost promovat de pe contul președintelui Trump. Videoclipul arăta ce păreau a fi medici din Washington lăudând beneficiile utilizării hidroxiclorochinelor pentru a trata pacienții cu COVID-19.

Videoclipul, care a fost distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare, părea să includă aproximativ o duzină de medici aflați în fața clădirii Curții Supreme din Washington. Nu a fost clar când videoclipul a fost filmat.

Un reprezentant Twitter a declarat pentru CNN că acțiunea a fost luată „în conformitate cu” politica lor de dezinformare în privința coronavirusului.

Unul dintre medici, care a fost identificat ca Dr. Stella Immanuel, a susținut că a tratat mai mult de 350 de pacienți cu coronavirus – unii cu diabet și hipertensiune arterială – și nici unul singur nu a murit după ce i s-a administrat hidroxicloroquina, zinc și Zithromax.

New York Times a subliniat studii recente care au pus sub semnul întrebării eficiența tratamentului și au numit videoclipul „cel mai recent exemplu de dezinformare care s-a răspândit” cu privire la virus.

Breitbart a raportat că un grup numit America’s Frontline Doctors a organizat o conferință de presă care a fost „organizată și sponsorizată de Patriotii Tea Party”.

În videoclip se fac afirmații spectaculoase despre tratament. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor spun că nu există un tratament antiviral specific recomandat pentru COVID-19.

Raportul Breitbart afirmă că videoclipul a fost ulterior eliminat de platformele de socializare. Twitter nu a răspuns imediat la întrebările Fox News, iar un purtător de cuvânt de la Facebook a declarat pentru Breitbart că videoclipul a fost eliminat, deoarece a împărtășit informații false „despre tratamente pentru COVID-19”.

În aprilie, YouTube a fost criticat pentru eliminarea unui videoclip viral a doi medici din California care pun sub semnul întrebării nivelul amenințării coronavirusului.

New England Journal of Medicine a raportat în iunie că un studiu a arătat că hidroxiclorochina nu este mai bună decât pastilele placebo pentru prevenirea bolii coronavirus.

„Am fost dezamăgiți. Ne-ar fi plăcut ca acest lucru să funcționeze ”, a declarat liderul studiului, Dr. David Boulware, un specialist în boli infecțioase la Universitatea din Minnesota. „Obiectivul nostru a fost să răspundem la întrebare și să realizăm un studiu de înaltă calitate”, deoarece dovezile referitoare la tratament până acum au fost neconcludente, a spus el. Lancet a publicat un studiu care a constatat că pacienții cu coronavirus au avut mai multe șanse să dezvolte aritmii cardiace grave dacă sunt tratați cu medicamentul, dar studiul a fost ulterior retras.

Dr. Harvey Risch, profesor de epidemiologie la Școala Yale de Sănătate Publică, a declarat la Fox News săptămâna trecută că el crede că hidroxiclorochina ar putea salva 75.000 până la 100.000 de vieți dacă medicamentul este utilizat pe scară largă pentru tratarea coronavirusului.

Risch a lamentat că se desfășoară un „război propagandistic” împotriva folosirii tratamentului pentru scopuri politice, nu bazat pe „fapte medicale”.

Back to top button