Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat calendarul în vederea organizării alegerilor locale din 27 septembrie.
Perioada electorală aferentă scrutinului electoral începe miercuri, prin constituirea Biroului Electoral Central.
Între 7 și 11 august pot fi înregistrate alianțele electorale iar între 7 și 18 august se depun candidaturile pentru alegerile locale.
Potrivit calendarului AEP, la 22 septembrie vor fi tipărite buletinele de vot și în aceeași vor fi desemnați președinții secțiilor de votare.
Campania electorală se va încheia la 26 septembrie, ora 7.00, urmând ca 24 de ore mai târziu, duminică, 27 septembrie, începând cu ora 7.00, să fie deschise urnele. Votul se va încheia la ora 21.00.
Calendrarul publicat de Autoritatea Electorală Permanentă
2 august – constituirea Biroului Electoral Central;
7 – 11 august: perioada de înregistrare a alianţelor electorale;
7 – 18 august – perioda de depunere a candidaturilor;
8 august – constituirea birourilor electorale de circumscripţie;
24 august – rămânerea definitivă a candidaturilor;
22 septembrie – tipărirea buletinelor de vot;
22 septembrie – desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, prin tragere la sorți computerizată;
26 septembrie, ora 7:00 – încheierea campaniei electorale;
27 septembrie, ora 7:00 – începerea votării;
27 septembrie, ora 21:00 – încheierea votării.
- Marea Britanie respinge noua „comunitate politică europeană” propusă de Emmanuel Macron și Charles MichelMinistrul britanic de Externe Liz Truss respinge, într-un intervu publicat vineri, o propunere îmbrățișată de președintele francez Emmanuel Macron și de liderul Consiliului European, Charles Michel, ca Londra să adere la o nouă ”comunitate politică europeană”, relatează AFP. ”Eu prefer să mă bazez pe structuri deja existente şi care funcţionează cu succes, fie G7, fie …
- Facultatea de Horticultură strânge semnături pentru ca bujorul să fie declarat Floare NaţionalăFacultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti a lansat un apel pentru strângerea de semnături online în vederea susţinerii unui proiect de lege prin care bujorul să fie declarat Floare Naţională şi Simbol Floral al României. Potrivit unui comunicat al instituţiei de învăţământ, cei interesaţi pot semna petiţia …
- Maia Sandu i-a cerut lui Macron ajutor în confiscarea proprietăților lui Plahotniuc din FranțaPreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a cerut joi seara omologului său francez, Emmanuel Macron, ca Franța să ajute autoritățile din Republica Moldova să poate recupera o parte din bunurile obținute din bani iliciți furați din Republica Moldova, cu referire la bunurile imobiliare pe care oligarhul fugar Vlad Plahotniuc le deține în Franța. „Apreciem cooperarea pentru …
- Grecia: Sorin Oprescu rămâne în pușcărieCurtea de Apel din Atena, care vineri a avut pe rol cazul lui Sorin Oprescu, arestat de autorităţile elene după ce a fugit din România, a respins cererea acestuia de eliberare. Oprescu a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că a depus apel, dar va trebui să mai stea zece zile în penitenciarul din …
- Kuleba: Dorinţa de a „salva obrazul” lui Putin relevă o „boală gravă” de care „suferă” unii lideri din UEDorinţa de a „salva obrazul” dictatorului rus Vladimir Putin reprezintă o „boală gravă” în Europa pe care numai o istorie crudă o poate vindeca, a declarat joi seara ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba în cadrul unui telemaraton, potrivit publicaţiei Liga.net, citată de Agerpres. Potrivit lui Kuleba, unii politicieni şi experţi din Uniunea Europeană, dar …