Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Business educațional: Un basarabean a lansat un joc de cultură generală cu fonduri europene

Aurel Stratan, un antreprenor din Iași, originar din Rep. Moldova, a creat un joc online de cultură generală, pe bani, cu ajutorul fondurilor europene obținute prin programul Diaspora Start-Up. Brainscores nu te va face milionar, dar nici nu ajungi să pierzi foarte mulți bani, notează Startup Cafe.

Aurel Stratan este din Republica Moldova, dar recent s-a mutat la Iași, împreună cu soția sa, medic, și copiii. Având și cetățenia română, Aurel a putut accesa programul de finanțare Diaspora Start-Up, pe care l-a derulat Ministerul Fondurilor Europene, și a obținut o finanțare de 40.000 de euro pentru ideea lui de business educațional: quiz-uri online, cu „bilete” și premii.

Așa a pornit Brainscores.ro, un joc de cultură generală, care în prezent este accesibil pe portal web și în curând va fi lansat și pe aplicație Android și iOS.

Poate atipic pentru un startup de tehnologie în educațe (edtech), quiz-ul lui Aurel se joacă pe bani, pentru că participanții plătesc un credit de participare simbolic, spune el, și câștigătorul este recompensat.

Cât câștigi pe Brainscores? Poți să nu primești nimic, poți să primești zece lei, adică să-ți scoți banii dați pe bilet, dar poți să obții și sume mai mari,  de ordinul miilor de lei, în funcție de numărul de jucători la o sesiune, așa cum speră inițiatorul competiției.

Back to top button