PoliticăȘtirile 60m.RO

Incompetență? Firea nu este în stare să realizeze o licitație pentru achiziția de autobuze

Până acum au fost realizate de către guvernarea Firea a Bucureștiului două licitații pentru achiziția a unor autobuze electrice.

Ar trebui să fie ceva simplu, precum mersul la piață sau cumpărăturile realizate într-un supermarket. Dar nimic nu este simplu atunci când administrația publică a fost umplută de incompetenți.

Ambele licitații au fost însă anulate în urma contestațiilor.

Primarul general al Bucureștiului nu dă vina pe propriul personal incompetent să organizeze o licitație clară și corectă, ci pe cei care își caută dreptatea și contestă rezultatele înregistrate.

Noi nu spunem că ar fi rea intenție, că ar fi licitații dorite a fi aranjate, noi afirmăm doar că angajații primăriei nu sunt în stare să ducă până la capăt o licitație… E ca și cum s-au prezentat la muncă degeaba, fapt ce niciodată nu ar fi fost permis în mediul privat.

Un caiet de sarcini pentru achiziția publică a unor produse sau servicii trebuie să fie clar și să nu conțină măsuri restrictive.

Practica curentă face ca atunci când există înțelegeri ascunse pentru aranjarea unor licitații se impune necesitatea încărcării documentației cu tot felul de restricții care în cele din urmă să te ducă la câștigătorul final.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button