OpiniiPoliticăȘtirile 60m.RO

În fapt PSD conduce sub masca PNL. Legea Parlamentarilor arată cine deține în fapt puterea

La momentul de față PNL formează și conduce guvernul României în bună înțelegere cu PSD, partid care în realitate deține majoritatea parlamentară.

Acest lucru nu a fost dovedit doar o dată ci de mai multe ori.

Să ne amintim de faptul că PSD a votat o lege prin care se dublau alocațiile copiilor, iar guvernul este acum obligat să caute soluții pentru ducerea la îndeplinire și să taie fonduri din altă parte. Cum fondurile nu se vor tăia din pensiile speciale ne așteptăm ca investițiile publice să scadă.

Iată că în aceste zile majoritatea PSD a adoptat o nouă lege cu privire la modul în care se stabilește data alegerilor parlamentare. Astfel că acest atribut a fost luat de la guvern și mutat la parlament și care poate stabili acum data alegerilor parlamentare, acest lucru urmând a se face prin lege.

Practic PNL conduce astăzi România pentru simplul motiv că PSD a plecat de bunăvoie un an în opoziție pentru a se reface și a dobândi putere pentru alegerile parlamentare ce ar trebui să se desfășoare în acest an.

Practic PSD se pregătește acum pentru o nouă guvernare iar incapacitatea guvernului liberal de a gestiona soarta românilor oferă muniție din plin.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button