InternaționalȘtirile 60m.RO

Cea mai recentă „realizare extraordinară” a lui Trump a fost trecută cu vederea de mass-media

Stanley Kurtz a numit inversarea lui Trump a unei reguli privind locuințele din perioada Obama, o „lovitură strălucitoare”.

Stanley Kurtz, membru al Centrului de Etică și Politici Publice, a vorbit pentru Fox News despre ceea ce el a numit o „realizare cutremurătoare” a administrației Trump, una pe care mass-media aparent nu a observat-o.

Într-un interviu acordat „Life Liberty & Levin”, Kurtz aruncă lumină asupra unui articol adăugat de fostul președinte Barack Obama la legea Actului privind locuința echitabilă din 1968, despre care savantul conservator a spus că a urmărit extinderea influenței federale asupra suburbiei.

„Regula AFFH stabilește un cadru pentru guvernele locale, statele și agențiile publice pentru locuințe (PHAs) să întreprindă acțiuni semnificative pentru a depăși tiparele istorice de segregare, să promoveze alegerea corectă a locuințelor și să încurajeze comunități inclusive anti- discriminare”, potrivit site-ului SUA pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană.

Secretarul pentru locuințe și dezvoltare urbană (HUD), dr. Cars Carson, a anunțat că a eliminat regula AFFH a lui Obama de la Legea echitabilă a locuințelor, afirmând că legea a fost un abuz al Washington în comunitățile locale – un punct din care Kurtz a făcut ecou.

„Foarte recent, președintele Trump, cu ajutorul secretarului Carson, a pus, într-un mod foarte puternic și eficient, capăt AFFH, deoarece a fost creat sub administrația Obama-Biden”, a explicat Kurtz.

„Aceasta este într-adevăr o realizare extraordinară”, a adăugat el. „Oamenii spun că guvernul federal își extinde adesea atribuțiile, ceea ce înseamnă că acestea devin din ce în ce mai mari. Poate dacă un republican preia conducerea, rămâne cam la fel, dar nu se micșorează niciodată.”

În acest caz, Kurtz a spus: „Președintele Trump, cu ajutorul secretarului Carson, au combătut efectul creșterii atribuțiilor guvernamentale”.

Back to top button