Internațional

Alertă în Vietnam, autorităţile evacuează 80.000 de oameni, după ce au fost confirmate trei noi cazuri

Ţara din sud-estul Asiei este din nou în alertă, după ce sâmbătă guvernul a confirmat primele infecţii ale comunităţii din ultimele trei luni şi alte trei cazuri duminică, toate în Danang sau în jurul său, relatează Reuters.

Evacuarea va dura cel puţin patru zile şi va fi realizată în mare parte cu ajutorul companiilor aeriene interne care operează aproximativ 100 de zboruri zilnic din Danang câtre 11 oraşe vietnameze, a declarat guvernul într-un comunicat.

Vietnamul a impus măsuri stricte de carantină şi a desfăşurat un program de testare agresiv în timpul pandemiei, menţinându-şi totalul de infecţii raportate la doar 420, fără decese.

Vietnamul este încă închis pentru turişti străini, dar au existat o creştere a călătoriilor interne. Cei care se întorc din Danang în alte părţi ale ţării vor sta în autoizolare timp de 14 zile, a spus ministerul sănătăţii.

Mass-media de stat a declarat duminică că poliţia din Danang a arestat un bărbat chinez de 42 de ani, a spus că este şeful unui grup infracţional care ajută oamenii să intre ilegal în Vietnam din China.

Autorităţile nu au legat oficial noile cazuri din Danang cu imigraţia ilegală.

Guvernul a declarat luni într-o declaraţie separată că autorităţile din provincia Ha Giang, care se învecinează cu China, că au prins peste 1.500 de persoane care au trecut ilegal în provincie.

Cei mai mulţi dintre cei prinşi erau cetăţeni vietnamezi, se arată în declaraţie, aceştia au fost carantinaţi.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button