Știrile 60m.RO

60 de pacienţi cu COVID-19 din Buzău, în izolare la domiciliu, pentru că nu mai sunt locuri în spitale

Un număr de 60 de pacienţi cu coronavirus din judeţul Buzău au rămas în izolare la domiciliu întrucât în spitalele din acest judeţ nu mai sunt locuri pentru bolnavii cu COVID-19. Atât în Spitalul Judeţean, în secţiile pentru Covid 19, cât şi la Spitalul din Râmnicu Sărat, toate locurile sunt ocupate, relatează News.ro.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, urmare a ocupării tuturor paturilor din spitalele şi secţiile pentru COVID-19, s-a luat decizia ca 60 de bolnavi cu coronavirus să fie lăsaţi în izolare la domiciliu.

„Întrucât la acest moment, în judeţul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienţi sunt ocupate, un număr de 60 de pacienţi confirmaţi pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie uşoară, se află în izolare la domiciliu”, transmite conducerea DSP Buzău.

Reprezentanţii DSP Buzău spun că vor trebui găsite soluţii ca şi aceşti bolnavi să fie evaluaţi de un medic.

Autorităţile din Buzău au trimis la Bucureşti o solicitare prin care să fie aprobat ca spitalul CFR din municipiu să devină unitate suport pentru tratarea bolnavilor COVID-19, dat fiind că în spitalul judeţean şi în cel din Râmnicu Sărat paturile sunt ocupate, însă până acum nu a venit niciun răspuns.

Sursa: www.g4media.ro

Back to top button