Magazin

Descoperire extraordinară aproape de Soare. O mega navă spațială?

O descoperire extraordinară a fost făcută de către observatorul Solar și Heliosferic (SOHO) al NASA.

Nu este o glumă, imaginile ce le vedeți sunt cât se poate de reale.

Puteți vedea aici mai multe detalii.

Specialiștii afirmă însă că ceea ce se vede nu reprezintă un obiect aflat între soare și observator situat în apropierea soarelui, ceea ce ar implica dimensiuni de cel puțin 10 ori mai mari decât pământul, ci un reziduu optic sau un fir de praf.

Pe de cealaltă parte cei care studiază fenomenul OZN afirmă că e vorba despre o descoperire colosală deoarece un obiect cu o asemenea formă nu poate fi natural, ceea ce implică că e vorba de o creație a unei forme de viață inteligentă.

Cercetătorii nu neagă însă că în univers ar putea să existe viată inteligentă, însă probabilitatea suprapunerii cu omenirea ca și timp, spațiu și formă de existență și inteligentă este aproape imposibilă în imensitatea timpului și a spațiului.

Iată aici o imagine a soarelui luată la rezoluție înaltă în data de 26.07.2020:

https://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime/eit_171/1024/latest.html
  • Cum s-au certat Ceauşescu şi Brejnev pentru TEZAURUL românesc de la Moscova
    În 1965, cu ocazia unei vizite oficiale, Nicolae Ceauşescu i-a comunicat liderului sovietic Leonid Brejnev că legăturile dintre România şi URSS vor fi condiţionate de returnarea tezaurului românesc. Subiectul nu figura pe ordinea de zi. Totuşi, Ceauşescu a deschis problema tezaurului, iar atmosfera a devenit fantastic de încordată, arată transcrierea discuţiilor purtate acum 47 de ani, redate într-un articol din România Liberă. „Înainte de toate, am vrea să vă spunem că punerea problemei cu tezaurul românesc ne-a provocat nedumeriri. Niciunul dintre noi, participanţi la tratative, nu eram la curent cu această chestiune şi am ridicat totul în picioare. Această problemă …
  • Apa din subsolul planetei Marte infirmă așteptările
    O nouă analiză a datelor seismice obținute de misiunea InSight de pe Marte a NASA a scos la iveală câteva surprize de proporții. Prima surpriză: primii 300 de metri din subsolul de la locul de aterizare de lângă ecuatorul marțian conțin doar puțină gheață, potrivit SciTechDaily. „Am descoperit că scoarța lui Marte este slabă și poroasă. Sedimentele nu sunt bine cimentate. Și nu există gheață sau nu există prea multă gheață care să umple spațiile poroase”, a declarat geofizicianul Vashan Wright de la Scripps Institution of Oceanography din cadrul Universității California San Diego. Wright și trei coautori și-au publicat analiza la …
  • Scutul de beton pus în calea Prutului pentru care Ceaușescu a cheltuit 60 de tone de aur pur. Cum a fost construit barajul Stânca-Costești, clasificat al treilea cel mai mare din Europa
    Una dintre cele mai importante mega-structuri construite vreodată în România este barajul ridicat pe Prut la Stânca-Costeşti în judeţul Botoşani. Specialiştii care îl administrează spun că pentru ridicarea acestuia s-a cheltuit echivalentul a 60 de tone de aur. În nordul României, Prutul reprezintă ultima redută a Uniunii Europene. În dreptul localităţii Stânca din judeţul Botoşani, uriaşul râu ce desparte România de Republica Moldova este întâmpinat şi îmblânzit de una dintre cele mai mari structuri hidrotehnice din România. Este vorba de barajul de la Stânca-Costeşti, un munte de beton şi oţel-beton care barează apele năvalnice ale Prutului şi, după ce le …
  • Raport CIA. În 1989, Ungaria se pregătea să atace România
    Un raport declasificat de CIA susține că Ungaria se pregătea de un atac armat asupra României în 1989. Motivul ar fi fost frica față de Nicolae Ceaușescu, pe care maghiarii îl considerau un lider irațional.  Tensiunile dintre București și Budapesta au ajuns la un nivel extrem de ridicat cu doar o lună înainte de mișcarea care a dus la înlăturarea lui Nicolae Ceaușescu de la putere.  Într-un document CIA desecretizat parțial în 2019, agenții americani remarcau o schimbare radicală în politica externă a Ungariei. Conform raportului, guvernul de la Budapesta era pregătit să renunțe la statului de membru al Pactului de la …
  • 20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 79 de ani. ”Doamne, ocrotește-i pe Români!”
    20 iulie este ziua de naștere a lui Adrian Păunescu. Astăzi poetul ar fi împlinit 79 de ani. Adorat, contestat, iubit și hulit, Adrian Păunescu rămâne în istoria culturii române un punct de reper pentru toate generațiile născute în limba și literatura română. Un punct de reper a cărei unicitate îi dă dreptul la Veșnicie. Scriitor, jurnalist și om politic, Adrian Păunescu s-a născut la 20 iulie 1943, în comuna Copăceni, județul Bălți, Basarabia. Cea mai mare parte a copilăriei și-a petrecut-o la Bârca, în județul Dolj și a făcut studii liceale la Craiova și la București. A urmat Facultatea …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button