Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Autoritățile din Rep. Moldova au prelungit starea de urgență cu încă o lună

În Republica Moldova se prelungește starea de urgență în sănătate publică din cauza pandemiei de COVID-19, a declarat premierul Ion Chicu. De asemenea, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că situația epidemiologică se agravează, în special în Chișinău, unde au fost deschise noi spitale pentru tratarea bolnavilor.

Este clar că nu vom putea redeschide grădinițele de la 1 august. Dar pregătim terenul pentru 1 septembrie. Atunci ne dorim să deschidem grădinițele și școlile. Toți doresc ca de la 1 septembrie să fie reluat procesul de educație în școli, dar reieșind din scenariile propuse de Ministerul Educației. Aceste scenarii pot fi adaptate și perfecționate”, a mai spus prim-ministrul Rep. Moldova.

Totodată, pentru a face față numărului mare de solicitări, autoritățile din domeniul sănătății au decis să activeze alte două instituții medicale din Chișinău în care să fie tratați bolnavii de noul coronavirus.

În ultimele trei săptămâni, au fost înregistrate mai mult de 1.500 de cazuri de infectări săptămânal, vârsta medie a persoanelor cu noul coronavirus fiind de 46,8 ani, iar a celor decedate – de 66,2 ani.

Back to top button