Veste pentru milioane de români! A crescut de la 500 de lei la 1.200 lei! Mai mulţi bani de la stat
Milioane de români primesc o veste excelentă din Senatul României. O propunere legislativă care prevede o creştere majoră a unui indicator folosit la stabilirea multor dintre sumele de bani primite de români din partea statului tocmai a primit votul senatorilor. Legea merge acum în Camera Deputaţilor.
Plenul Senatului a adoptat, marţi, o propunere legislativă potrivit căreia valoarea indicatorului social de referinţă creşte de la 500 de lei la 1.200 lei.
“Valoarea indicatorului social de referinţă este de 1.200 de lei. Valoarea indicatorului social de referinţă se modifică anual prin hotărâre a Guvernului până la data de 31 ianuarie a anului curent în funcţie de indicele de creştere a preţurilor de consum prognozat pe an/an anterior”, se arată în proiectul de lege adoptat de senatori.
Potrivit expunerii de motive, indicatorul social de referinţă a devenit, începând din anul 2012, unitate de referinţă în raport cu care se stabilesc cuantumurile beneficiilor de asistenţă socială, iar valoarea lui a rămas de atunci la 500 de lei.
Camera Deputaţilor este for decizional pentru această iniţiativă, scrie Agerpres.
Ce reprezintă indicatorul social de referinţă?
Indicatorul social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, denumit în continuare indicator social de referință, reprezintă unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestațiile bănești suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj, acordate atât în vederea asigurării protecției persoanelor în cadrul sistemului asigurărilor pentru șomaj, cât și în vederea stimulării anumitor categorii de persoane pentru a se încadra în muncă, precum și a angajatorilor pentru a încadra în muncă persoane în căutarea unui loc de muncă.
Pe baza acestuia se calculează diverse prestații acordate de stat, cum ar fi indemnizațiile pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, venitul minim garantat, alocațiile pentru copii, etc.
Sursa: www.capital.ro
- Maria Zaharova îl atacă pe Bogdan Aurescu: „Nici Bogdan Aurescu nu a existat niciodată, dar a fost creat”Deranjată de o declaraţie a ministrului român de externe Bogdan Aurescu, care a spus, luni, la Bruxelles, că aşa-numită limbă moldovenească nu există, ci este un construct artificial creat de Uniunea Sovietică şi folosit apoi de Rusia în scopuri propagandistice, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, i-a dat replica, marţi, fără …
- Jens Stoltenberg: Xi Jinping trebuie să dialogheze în mod direct cu Volodimir ZelenskiChina trebuie să dialogheze „în mod direct” cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski dacă vrea ca planul său de pace să fie luat în serios, a susţinut marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, informează Agerpres. Declarația a venit în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său chinez Xi Jinping s-au reunit marţi, …
- Secretarul general al NATO se așteaptă ca cei 30 de aliați să convină în iulie să cheltuiască cel puțin 2% din PIB pentru apărare / Doar șapte țări membre au atins acest nivel în 2022Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că este de așteptat ca cei 30 de aliați să se angajeze să cheltuiască cel puțin 2% din PIB pe apărare, relatează Financial Times. Doar șapte din cele 30 de state membre NATO au atins acest prag în anul 2022. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, lansat în …
- Boris Johnson recunoaşte că a indus în eroare Parlamentul britanic, dar spune că a mințit „cu bună credinţă”Fostul premier britanic Boris Johnson a recunoscut că i-a indus în eroare pe parlamentari în legătură cu petrecerile de pe Dowing Street din timpul pandemiei, când a afirmat că au fost respectate normele anti-COVID. Johnson insistă însă că a făcut acest lucru „cu bună credinţă”, pe baza a ceea ce ştia „sincer” la momentul respectiv. …
- Ciprian Demeter: ”Martie negru” sau cruntele conflicte interetnice din TransilvaniaAstăzi se împlinesc 33 de ani de la evenimentele din 19-21 martie de la Târgu Mureș, când manipularea și intoxicarea mediatică inițiate și propagate de serviciile maghiare de informații au degenerat într-un conflict interetnic, cunoscut mai târziu drept „Martie negru”. Modul în care a fost instrumentat conflictul interetnic din martie 1990 de la Târgu Mureș, …