Liber la cât mai multe firme! Noi reguli la înființarea SRL. Patronii pot fi acționari unici în mai multe societăți
Din 6 iulie a intrat în vigoare noua lege a societăților comerciale. Potrivit acesteia, într-un apartament de două camere, de exemplu, pot fi declarate sediile sociale a patru sau chiar cinci firme, iar acordul asociației de proprietari pentru înființarea firmei nu mai este necesar. În plus, noua formă a legii permite ca o persoană fizică sau juridică să fie acționar unic în mai multe firme.
La finalul săptămânii trecute a fost promulgată și imediat publicată în Monitorul Oficial Legea 102/2020 care aduce modificări majore în ceea ce priveste SRL-urile înmatriculate în România. Noua lege a SRL-urilor a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial în data de 02 iulie 2020, cu termen de intrare în vigoare de trei zile de la data publicării, deci din 6 iulie. Principala modificare este aceea că o persoană fizică sau juridică poate fi asociat unic în mai multe SRL-uri, „aceasta constituind o modificare majoră față de dispozițiile legale în vigoare până acum”, spune avocatul Daniel Moreanu.
Tot prin această lege a fost eliminată și interdicția de a avea înregistrate în același imobil mai multe societăți decât numărul încăperilor spațiului în cauză. Astfel, până acum, spre exemplu, într-un apartament cu două camere puteau avea sediul social cel mult două societăți. Prin aceeași lege și această interdicție a fost eliminată.
Totodată, cu privire la avizul din partea asociației de proprietari, care era necesar în situația stabilirii sediului social într-un imobil de locuințe colective (blocuri cu mai multe apartamente), noua lege elimină și interdicția obținerii acestui acord dacă administratorul emite o declarație pe propria răspundere că nu desfășoară activități la sediul social.
Această lege a fost respinsă de la promulgare de Președintele României în luna ianuarie a.c., fiind solicitată reexaminarea, având în vedere că, în opinia Președintelui, ar crește riscul evaziunii fiscale. Ulterior, legea a fost atacată de către Guvern la Curtea Constituțională, la finalul lunii aprilie, obiecția de neconstituționalitate fiind respinsă la jumătatea lunii iunie.
Sursa: www.economica.net
- Ciprian Demeter: ”Martie negru” sau cruntele conflicte interetnice din TransilvaniaAstăzi se împlinesc 33 de ani de la evenimentele din 19-21 martie de la Târgu Mureș, când manipularea și intoxicarea mediatică inițiate și propagate de serviciile maghiare de informații au degenerat într-un conflict interetnic, cunoscut mai târziu drept „Martie negru”. Modul în care a fost instrumentat conflictul interetnic din martie 1990 de la Târgu Mureș, …
- Marea Britanie va furniza Ucrainei proiectile cu uraniu sărăcit, cunoscute drept bombe murdareSubsecretarul britanic al Apărării, baroneasa Goldie, a anunțat oficial luni, ca răspuns la o anchetă parlamentară a colegului său Lord Hilton, că Londra transferă obuze cu uraniu sărăcit către Ucraina, relatează BBC. „Împreună cu furnizarea de tancuri de luptă principale Challenger-2 pentru Ucraina, vom furniza muniție, inclusiv proiectile perforante care conțin uraniu sărăcit. Astfel de proiectile …
- Ciolacu: Atât timp cât PSD va fi la guvernare, niciun metru pătrat de pădure nu se va vindeAtât timp cât PSD va fi la guvernare, niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde, a declarat marţi preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, cu ocazia Zilei Internaţionale a Pădurilor. „În pepiniera Dobroţ din Argeş am întâlnit oameni care iubesc cu adevărat pădurea şi care îşi dedică întreaga carieră îngrijirii şi protejării ei. De aceea, …
- China acuză Japonia că ar vrea escaladare războiului din Ucraina după vizita premierului Kishida la KievVizita premierul japonez Fumio Kishida la Kiev nu este văzută cu ochi buni de China! Beijingul a avertizat Japonia să încerce să medieze pacea, „nu invers”. Autoritățile chineze speră că deplasarea premierului japonez Fumio Kishida la Kiev nu va duce la o escaladare a conflictului ucrainean, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii …
- Sorin Grindeanu e pe dinafară la Transporturi: contrazis de subalterni pe tema măsurătorilor pe Canalul BîstroeLa vârful Ministerului Transporturilor nu prea știe stânga ce face dreapta și invers. Ministrul Sorin Grindeanu ne spune că este un acord să se măsoare, dar o vor face doar ucrainenii și dacă România vrea poate trimite un expert, iar secretarul de stat, Irinel Scrioșteanu, îl contrazice imediat: așa am convenit cu toții că ucrainenii să facă măsurătorile la …