Știrile 60m.RO

În plină pandemie, Autoritatea Electorală Permanentă cere semnături pe hârtie

Pe 27 septembrie vor avea loc alegerile locale. Pentru ca să poată avea candidați la aceste alegeri, partidele trebuie să strângă 100.000 de semnături.

100.000 de semnături strânse pe hârtie înseamnă contactul cu 100.000 de persoane.

[Total_Soft_Poll id=”2″]

În cadrul unei conferințe de presă, Alianța pentru Unirea Românilor atrage atenția cu privire la riscul pe care îl prezintă strângerea de către toate partidele politice care și-au anunțat intenția de a participa la alegeri a unui număr atât de mare de semnături

„Dacă Guvernul României este interesat de sănătatea românilor, vor înțelege și vor accepta și semnături online pe bază de email.

Din păcate, foarte puțini români au semnături digitale. Românul de rând nu își permite o semnături digitală pentru că realizarea acesteia implică niște costuri mari.

Până când Autoritatea Electorală împreună cu autoritățile statului român implicate în organizarea alegerilor vor găsi o metodă de a permite românilor să semneze online, singura soluție care ar ajuta la strângerea semnăturilor și evitarea răspândirii coronavirusului, prin lipsa contactului fizic, ar fi transmiterea semnăturilor prin email. În acest context, AUR solicită ca semnăturile transmise prin email să fie acceptate în susținerea candidaturilor la alegerile locale din 27 septembrie 2020. De asemeni, cerem ca pragul de 100.000 de semnături  care condiționează partidele să participe la alegeri și să aibă candidați în toată țara, să fie redus la 25.000”, a susținut George Simion, liderul AUR.

AUR invită românii de bună credință din străinătate să candideze în localitățile lor de baștină pe platforma pusă la dispoziție de alianță.

„Dragi români, întoarceți-vă acasă cu experiența și mentalitatea dobândită în Occident și haideți să facem o schimbare, să ridicăm iarăși, să renaștem România”, conchide George Simion.

Totodată, AUR trage un semnal de alarmă cu privire la importanța alegerilor locale din acest an. În contextul pandemiei, exprimarea dreptului la vot și implicarea în realizarea viitorului țării sunt mai importante ca oricând.

Întreaga conferință de presă poate fi văzută AICI

Back to top button