InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump declară că are încredere în purtarea măștilor

Președintele SUA Donald Trump a declarat că este are încredere în purtarea măștii în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, dar a adăugat că lasă la dispoziția guvernatorilor de stat să decidă dacă trebuie sau nu să pună în aplicare un ordin care să le solicite oamenilor să le poarte în public.

„Toți cei care spun că nu poartă mască – dintr-o dată, toată lumea trebuie să poarte mască și, după cum știți, măștile pot provoaca probleme,” a spus Trump. „Cu acestea spuse, cred în măști. Cred că măștile sunt bune. ”

Trump a adăugat: „Dar las decizia pe mâna guvernatorilor. Mulți dintre guvernanți își schimbă părerea. Sunt mai mult pentru măști, le place conceptul de măști, dar unii dintre ei nu sunt de acord. ”

Comentariile președintelui vin la doar câteva zile după ce directorul Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor, Robert Redfield, i-a îndemnat pe americani să poarte măști în public – spunând că pandemia ar putea fi sub control în patru până la șase săptămâni dacă fiecare american poartă mască.

„Nu suntem lipsiți de apărare împotriva COVID-19”, a spus Redfield. „Masca este una dintre cele mai puternice arme pe care le avem pentru a înceti și opri răspândirea virusului – în special atunci când este utilizată universal în cadrul unei comunități. Toți americanii au responsabilitatea de a se proteja pe ei înșiși, familiile lor și comunitățile lor. ”

Totuși, Trump a spus că nu este de acord cu afirmația lui Redfield, spunând că decizia de a purta o mască reprezintă „o anumită libertate”.

„Vreau ca oamenii să aibă o anumită libertate și nu cred în asta”, a spus Trump. „Nu, și nu sunt de acord cu afirmația că, dacă toată lumea poartă o mască, totul dispare.”

Trump – care a purtat mască pentru prima dată în public weekendul trecut, în timpul unei călătorii la Walter Reed National Medical Medical Center – a schimbat apelul său pentru a redeschiderea școlilor. Președintele a amenințat cu reducerea finanțărilor federale către școlile publice dacă statele nu vor redeschide sălile de curs pentru a susține că tinerii care sunt mai puțin afectați de COVID-19.

„Tinerii trebuie să meargă la școală și există probleme atunci când nu merg la școală”, a spus Trump. „Și va exista o problemă de finanțare pentru că nu vom finanța – atunci când nu se vor redeschide școlile. Nu le vom finanța. Nu le vom da bani dacă nu merg elevii la școală. Dacă nu se deschid. ”

Wallace a respins argumentul finanțării lui Trump – spunând că guvernul federal nu acordă decât 8 la sută din toate fondurile școlilor publice, majoritatea acestor bani urmând să fie direcționați către studenți defavorizați și copii cu dizabilități – înainte de a-l întreba pe Trump de ce nu ar dori ca finanțarea federală să fie folosită pentru a face școlile mai sigure împotriva virusului, notează foxnews.com.

Back to top button