PoliticăȘtirile 60m.RO

Lider USR4 trecut în barca AUR. Se acuză o înțegere PSD-PNL-USR. USR5 la fel

Antonio Andrusceac, liderul consilierilor locali USR din sectorul 4, a făcut o mișcare surpriză: pleacă din partid pentru a candida la poziția de primar din partea Alianței pentru Unirea Românilor, partid al cărui co-președinte este George Simion.

Acesta din urmă a afirmat că pe sectorul 4 există o întelegere perfectă între PSD, PNL și USR cu privire la Daniel Băluță și că nu există o opoziție reală.

Andrei Andrusceac a părăsit partidul al cărui membru fondator este deoarece consideră că USR a trădat idealurile membrilor și urmează aceleași practici precum PSD și PNL.

Impunerile de la centru și excluderile membrilor care nu respectă directivele date de conducere au dezamăgit foarte mult atât membrii cât și votanții, democrația și libertatea fiind doar mimate în USR.

Antonio Andrusceac susține că latura conservatoare din USR nu se simte reprezentată și că gestul său va fi urmat și de alți consilieri și membri de partid.” Sunt mulți cărora le este dor de fostul USB din 2016. Vom pune umărul la o construcție nouă”.

Și Dragoș Geamăna a părăsit USR sector 5 exact în aceeași direcție: AUR, considerând că partidul i-a trădat.

Dar pe surse se spune că vor exista și alte plecări din USR din partea părții conservatoare. Sub Dan Barna partidul s-a distanțat de valorile inițiale și în care ei au avut încredere.

Liderii USR ce s-au simțit trăsați se duc spre o formațiune politică nouă, Alianța pentru Unirea Românilor și ce le va permite libertatea de exprimare și apărarea valorilor tradiționale în care ei cred.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button