InternaționalȘtirile 60m.RO

Lituania atrage atenția liderilor UE cu privire la acţiuni recente de revizionism ale Rusiei

Preşedintele lituanian, Gitanas Nauseda, a profidat de prima reuniune „în persoană” a şefilor de stat sau de guvern, pentru a atrage atenţia liderilor UE asupra intenţiilor Rusiei de a rescrie istoria celui de-al Doilea Război Mondial, informează Politico Europe.

În contextul Summitului de la Bruxelles referitor la negocierilor privind planul de relansare economică post-pandemie, Nauseda a adus în discuţie și acţiunile lui Vladimir Putin de a minimaliza acordul secret Ribbentrop-Molotov din 1939 cu privire la împărţirea Europei între Germania nazistă şi URSS,

Totodată, sursa ar fi făcut trimitere și la recenta Constituţie revizuită a Rusiei în care este inclusă o nouă prevedere privind „adevărul istoric”, care plasează în ilegalitate pe oricine diminuează rolul Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial şi în înfrângerea Germaniei naziste. „Evoluţiile din Rusia sunt îngrijorătoare. Considerăm aceste acţiuni drept îndreptate împotriva suveranităţii şi independenţei statelor vecine”, a mai remarcat Gitanas Nauseda.

Back to top button