InternaționalȘtirile 60m.RO

Liderii statelor UE nu au ajuns la un consens cu privire la planul de relansare economică. Olanda, Austria și Danemarca se opun acordării unor ajutoare financiare nerambursabile

Summitul UE se prelungește și duminică, după ce liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene nu au reușit să ajungă la o înțelegere privind planul de relansare economică în contextul pandemiei de coronavirus, informează AFP. Austria, Danemarca și Finlanda, în frunte cu Olanda, susțin austeritatea.

Discuţiile s-au împotmolit în special din cauza exigenţelor ridicate de ţările aşa-numite „frugale”, spre marea nemulţumire a capitalelor din sudul continentului.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a descris negocierile ca fiind „mult mai dificile decât era prevăzut. Olanda şi alţi frugali (Austria, Danemarca şi Suedia) nu înţeleg necesitatea unui răspuns puternic”, a specificat Conte.

Cu puţin după ora 23.00 (21.00 GMT), liderii s-au separat fără un acord. Summitul, care a început vineri la orele 10.00, era prevăzut pentru două zile.

Back to top button