Internațional

Un manifestant cu mâinile ridicate, împușcat în cap de un polițist

Un tânăr de 26 de ani din SUA a fost împușcat în cap cu un glonț de cauciuc, tras de la mică distanță. El a suferit răni grave și a fost internat în spital, scrie oregonlive.com.

Momentul a avut loc week-end-ul trecut, în timpul unui protest Black Lives Matter, în fața Tribunalului din Portland. Clipul postat pe rețelele sociale a creat un val de indignare.

Donovan La Bella poate fi văzut cu mâinile ridicate, în timp ce ține o boxă deasupra capului. Polițiștii aruncă un recipient cu gaz, pe care tânărul îl lovește cu piciorul. Apoi, se aude împușcătura care îl pune la pământ.

„A avut nevoie de operații de reconstrucție facială”, a declarat mama celui rănit. Ea a mers în fața forțelor de ordine, cu mai multe poze în mână. ”Este fiul meu. L-ați împușcat”, a spus mama lui Donovan La Bella.

Doi experți consultați de Oregon Live au spus că, cel mai probabil, a fost un gest neintenționat din partea polițistului care l-a împușcat în cap pe protestatar.

Aceștia au susținut că forțele de ordine sunt antrenate pentru a trage la nivelul corpului și că misiunea s-a desfășurat în timpul nopții, cu echipament de protecție care ar fi putut împiedica vederea.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Back to top button