InternaționalȘtirile 60m.RO

Suedia își menține politica ambițioasă în ciuda unui număr record de noi cazuri de Covid-19

Suedia, care a atras atenția întregii lumi prin strategia sa mai puțin strictă în fața coronavirusului, se confruntă acum cu un număr record de noi cazuri de Covid-19 în Uniunea Europeană. Dar autoritățile asigură că epidemia încetinește, scrie AFP.

Suedia are o rată a noilor contagiuni de șase ori mai mare decât media UE, iar potrivit estimărilor oficiale, aproape unul din cinci locuitori din Stockholm are în prezent anticorpi – o rată superioară față de alte țări chiar dacă Suedia neagă că este în căutarea unei imunități colective.

Agenția de sănătate publică a pledat în repetate rânduri că această creștere este formată în principal de cazuri ușoare, care anterior ar fi trecut neobservate, în condițiile în care la început testarea era rezervată cazurilor grave.

Karin Tegmark Wisell, reprezentant al agenției , afirmă că scăderea cazurilor grave rezultă dintr-o mai bună adaptare a societății pentru a apăra persoanele vulnerabile la virus.

„Oamenii au început să identifice boala, să păstreze distanța și să protejeze astfel mai bine grupurile de risc”, a afirmat ea.

Back to top button