Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Dodon cumpără voturile? Sute de mii de pensionari din Republica Moldova vor primi un ajutor financiar în preajma alegerilor prezidențiale

Guvernul de la Chișinău a aprobat astăzi proiectul de Hotărâre care prevede acordarea unui ajutor financiar unic de 700 de lei beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat.

Ajutorul financiar unic, care urma a fi achitat încă la Paște, a fost amânat și va fi acordat tuturor beneficiarilor de pensii stabilite până la 1 octombrie 2020 a căror mărime nu depășește 3 000 de lei, indiferent de tipul de pensie, precum și tuturor beneficiarii de alocații sociale de stat, cu excepția alocației pentru îngrijire, însoțire și supraveghere.

De acest suport oferit din partea statului vor beneficia 659 886 de persoane, inclusiv 462 948 beneficiari de pensii pentru limită de vârstă, 109 219 beneficiari de pensii de dizabilitate, 10 897 beneficiari de pensii de urmaș, 723 beneficiari de pensii militarilor în termen și membrilor lor de familie și 68 852 beneficiari de alocații sociale de stat”, se arată într-un comunicat de presă.

Cheltuielile necesare pentru acordarea acestui ajutor financiar care întâmplător sau nu va fi acordat în preajma alegerilor prezidențiale constituie peste 466 mii de lei.

Back to top button