Știrile 60m.RO

Focar COVID la Spitalul Județean Ploiești. Peste 30 de cadre medicale și pacienți sunt infectați, patru secții au fost închise

Peste 30 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploiești au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Patru secții și-au suspendat deja activitatea.

Doctor Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al spitalului: S-a închis activitatea în secția de Interne 1 . De aproximativ 10 zile a fost descoperit primul caz în rândul personalului – un medic. Ulterior s-au testat totți pacienții, îmtreg personalul secției și rezultatele au fost – 3 medici pozitivi, 7 asistente, 3 infirmiere și 3 pacienți.

Secția în acest moment este închisă. Este închisă de câteva zile, iar pacienții pozitivi su fost preluați de spitalele suport COVID, iar pacienții neinfectați au fost externați.

S-a închis de asemenea secția de boli de nutriție care se afla pe același tronson cu secția de interne și nu se putea izola.

Celelalte două secții sunt recent închise. Este vorba despre secția de Ortopedie unde un medic este pozitiv, și de asemenea 5 asistente, o infirmieră, un brancardier. Este închis și ambulatoriul secției.

Deci sunt 13 cadre medicale la Interne, 8 cadre medicale la Ortopedie și s-au mai descoperit 5 pacienți în secția Chirurgie 1. Activitatea în secția Cirurgie 1 este de asemenea sistată și se efectuează dezinfecția.

Ancheta epidemiologică vizează foarte multe persoane. Personalul este numeros, secțiile sunt mari.

În cazul personalului medical trebuie testate și familiile. În spital, un pacient beneficiază de consult din mai multor specialiști. De aceea este nevoie de testarea întregului personal.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button