InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump va susține conferința de presă în Grădina Trandafirilor

Președintele SUA, Donald Trump, va folosi ocazia de a discuta despre China.

Președintele Trump va organiza o conferință de presă în Grădina Trandafirilor marți, la 17:00, a anunțat Casa Albă, iar o sursă a declarat că președintele va folosi ocazia de a discuta despre China în timpul evenimentului.

Conferința de presă survine ca urmare a dorinței președintelui de a promova campania sa de redeschidere a școlilor în toamnă, în timp ce unele state se confruntă cu un vârf al infectărilor cu coronavirus.

Nu a fost imediat clar ce ar putea discuta președintele cu privire la China. Însă administrația Trump a intensificat presiunea asupra Chinei pentru răspunsul asupra pandemiei de coronavirus. Săptămâna trecută, SUA s-au retras oficial din Organizația Mondială a Sănătății, după ce republicanii au acuzat-o că este de partea Chinei.

Luni, administrația a respins aproape toate solicitările Chinei asupra Marei Chinei de Sud – implicând una dintre cele mai sensibile probleme regionale din Asia și crescând în continuare tensiunile dintre Washington și Beijing.

„Astăzi întărim politica SUA într-o parte vitală și controversată a acelei regiuni – Marea Chinei de Sud”, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo într-un comunicat de presă. „Suntem clari: pretențiile Beijingului cu privire la resursele offshore în cea mai mare parte a Mării Chinei de Sud sunt complet ilegale, la fel și campania sa de intimidare pentru controlul acestora.”

Conferința de presă va fi, de asemenea, prima de când președintele a comutat pedeapsa de 40 de luni a operatorului GOP și a confidentului lui Trump, Roger Stone. Anul trecut, Stone a fost condamnat că a mințit Congresul și a marturisit că a falsificat și a împiedicat ancheta Camerei asupra campaniei lui Trump în care ar fi implicată Rusia pentru ca acesta să câștige alegerile din 2016. Trump i-a mutat sentința cu doar câteva zile înainte să se prezinte la închisoare, după ce a spus că va lua în considerare o grațiere până când apelul lui Stone va fi judecat în instanțe.

În primele luni ale pandemiei, președintele și grupul de lucru al pandemiei de coronavirus de la Casa Albă au organizat în fiecare zi o conferință de presă pentru a oferi o actualizare a răspunsului administrației, notează foxnews.com.

Trump a promis „presiunea foarte mare” asupra guvernanților națiunii pentru a redeschide școlile din toamnă, chiar amenințând cu oprirea finanțărilor pentru școlile care anunță planuri de a preda virtual. Săptămâna trecută, președintele a declarat că nu este de acord cu liniile directoare „foarte dure și costisitoare” ale CDC pentru redeschiderea școlilor.

„Nu sunt de acord cu @CDCgov cu privire la orientările lor foarte dure și costisitoare pentru deschiderea școlilor”, a scris Trump pe Tweeter. „În timp ce își doresc să fie deschise, ei cer școlilor să facă lucruri foarte impracticabile.” El a adăugat că s-a întâlnit cu CDC mai târziu în acea zi.

O nouă hartă a coronavirusului arată că mai mult de jumătate din toate statele „creșterea este slabă” sau au o „răspândire necontrolată”.

Harta, creată de covidexitstrategy.org, măsoară și notează fiecare stat în funcție de numărul de cazuri pozitive pe o perioadă de 14 zile, folosind o medie de șapte zile, capacitatea de paturilor de spital și unități de terapie intensivă dar și ratele de pozitivitate.

Back to top button