SocialȘtirile 60m.RO

Tătaru: Se impune prelungirea stării de alertă

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii, a declarat, marţi căn este necesară prelungirea stării de alertă și că va face o propunere în acest sens către președinte și premier.

De la 15 iunie Ministrul Sănătății ne sfătuiește să nu ne așteptăm nici la noi restricții dar nici la relaxări.

„Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte”, a declarat Nelu Tătaru, fiind citat de agerpres.ro.

Ministrul Sănătății a fost prezent în Parlament pentru a-ți susține punctul de vedere în privința Legii carantinării.

„Nu este un moment politic, este un moment medical. Este un moment în care trebuie să gestionăm viaţa românilor, sănătatea românilor, viaţa pacienţilor şi a personalului medical. În ultima perioadă sunt focare multiple în spitale tocmai pe o relaxare în tot ceea ce înseamnă populaţie, prezenţa unor pacienţi care nu au fost evaluaţi anterior”, a precizat ministrul.

Tătaru susține carantinarea persoanelor asimptomatice pentru minim trei zile, în care să li se efectueze teste pentru a se cunoaște starea lor reală de sănătate.

„Văd o externare a unui pacient asimptomatic după o evaluare de 3 zile în care avem şi investigaţii suplimentare radiologice, biologice, precum şi un examen care să ne arate că simptomatologia nu a apărut în aceste interval sau simptomatologia care era uşoară a dispărut. Trei zile de asimptomatic este o recomandare ca să poată să fie externat, cu asumarea pacientului că respectă acea izolare la domiciliu, precum şi supravegherea prin DSP şi medicul de familie”, a susținut Tătaru.

Back to top button