InternaționalȘtirile 60m.RO

Steve Bannon, fostul consilier șef al lui Donald Trump, declarații incendiare despre originea coronavirusului

Experți din laboratorul chinez aflat în centrul suspiciunilor globale legate de pandemia de coronavirus au „dezertat” și colaborează cu serviciile secrete occidentale, a declarat Steve Bannon, fost consilier-șef al lui Donald Trump, potrivit The Mail.

Bannon le-a spus jurnaliștilor că spionii construiesc un caz împotriva Beijingului având la bază faptul că pandemia globală a fost cauzată de o scăpare a Institutului de Virologie din Wuhan, iar încercările (Chinei, n.n.) de a acoperi acest fapt constituie „crimă cu premeditare”.

Declarațiile incendiare despre originea virusului au fost făcute în timp ce guvernele occidentale strâng mai multe dovezi care pun sub semnul întrebării declarația inițială a Beijingului care susținea că infecția ar fi pornit inițial dintr-o piață.

„Știu că sunt câțiva dezertori care lucrează cu FBI și încearcă să pună cap la cap ce s-a întâmplat în institutul din Wuhan, institut care a fost prost administrat. Ei nu vorbesc încă cu media, dar sunt experți din afara laboratorului Wuhan și din alte laboratoare care au venit în Vest și au dovezi care arată că Partidului Comunist Chinez este vinovat. Cred că oamenii vor fi șocați de ceea ce vor afla”.

Bannon susține că agenții lucrează la crearea unui caz care să arate că răspândirea virusului a fost rezultatul lui accident petrecut în timpul unor experimente ce aveau scopul de a produce medicamente și vaccinuri pentru virusuri de tip Sars.

„Cred că agențiile de spionaj au informații electronice și au făcut un inventar complet asupra persoanelor care au permis accesul în laborator. Cred că au dovezi convingătoare. Și au și dezertori. Oamenii din aceste laboratoare au părăsit China și Hong-Kong începând cu jumătatea lunii februarie. Serviciile de informații americane alături de MI5 și MI6 încearcă să construiască un caz legal solid, care probabil va necesita mult timp. Nu e ca în filmele cu James Bond”.

Back to top button