OpiniiRepublica MoldovaȘtirile 60m.RO

Rep. Moldova este prizoniera crizei de Covid-19, condusă de un guvern complet inapt

Republica Moldova, în plină criză medicală și economică, a ajuns să fie cea mai săraca țară din Europa, depășind Ucraina și Kosovo. Singura șansă pentru redresarea situației de la Chișinău ar fi o asumare din partea autorităților de la București, explică Dan Dungaciu într-un interviu acordat publicației Spotmedia.

„Situația din Rep. Moldova demonstrează, încă o dată din nefericire, faptul că ideea de stat eșuat este mai mult decât o idee în acest moment. Tot ce s-a întâmplat acolo (furtul miliardului, spălarea a 20 de miliarde de bani rusești, modul în care s-a schimbat Puterea, dărâmarea Curții Constituționale, aeroportul…) arată că este un stat eșuat în toată regula”.

„Din păcate, nu am reușit să transmitem Europei, Americii sau Federației Ruse mesajul că nu se poate rezolva această problemă fără implicarea României și că singurul mod prin care R.Moldova poate să fie pusă pe picioare este o asumare din partea Bucureștiului, complet altfel decât a făcut până acum. La 3 iunie 2019, când s-au întâlnit și americanii, și europenii, și rușii la Chișinău, când au construit guvernul acela Est-Vest de largă reprezentare, România a aflat asta de la televizor, ca să zic așa, nu a sunat-o nimeni înainte”, a mai spus Dungaciu.

Back to top button