EconomieȘtirile 60m.RO

Mincinoșii: liberalizarea a crescut prețul la gaz, nu l-a scăzut

Prețul la gaz a crescut semnificativ o dată cu liberalizarea pieței.

Marii noștri politicieni și administratori incompetenți și hoți ai statului au spus sus și tare că o piață liberă va funcționa natural pe baza concurenței și atunci fiecare furnizor va fi interesat să dea mai ieftin.

Așa ar fi normal, problema în România este că pe fiecare regiune/zonă furnizorul este unul singur. În acte totul este bine, există suficienți, însă ei sunt împărțiți teritorial.

Așa că libera piață a devenit un mare monopol privat. Concurența decurge așa: ăsta e prețul, dacă nu îți place stai fără gaz.

Binențeles că acest lucru se știa și tocmai de aceea piața a fost liberalizată, ca să poată stabili companiile străine prețuri mai mari și nu dictate de logică și de costuri.

Infrastructura de gaz a fost achiziționată, dobândită, nu cumpărată, prin corupție și alte mijloace frauduloase. Sub masca integrării europeni infractori din vest au jumulit țara și acum trăiesc din ouăle ei fără să fie făcut ceva.

Distribuitorii de gaz și curent nu suportă nici o cheltuială: orice branșament sau extindere de rețea e făcută pe banii tăi.

Back to top button