InternaționalȘtirile 60m.RO

Milionarii solicită taxe mai mari pentru finanțarea ajutoarelor necesare revenirii din pandemie

Peste 80 dintre cei mai bogați indivizi din lume au solicitat taxe mai mari asupra celor bogați pentru a finanța recuperarea țărilor afectate de coronavirus. Într-o scrisoare deschisă, grupul Millionaires for Humanity a spus că gesturile de caritate nu sunt o soluție.

Un grup de 83 de milionari din șapte țări diferite au solicitat impozite mai mari asupra celor bogați pentru a ajuta la finanțarea recuperării lumii din pandemia de coronavirus.

Într-o scrisoare deschisă publicată luni, semnatarii au scris că problemele cauzate și dezvăluite de COVID-19 „nu pot fi rezolvate cu gesturi de caritate, oricât de generoase ar fi acestea”.

„Nu conducem ambulanțele care îi aduc pe cei bolnavi la spitale. Nu reîncărcăm rafturile magazinelor alimentare și nu livrăm mâncare din ușă în ușă. Dar avem bani, foarte mulți”, au transmis semnatarii scrisorii.

Millionaires for Humanity solicită o majorare permanentă a impozitelor.

Mijloacele de reconstruire a sistemelor de sănătate, a școlilor și a securității din lume pot fi obținute doar printr-o „creștere permanentă a impozitelor pentru cei mai bogați oameni de pe planetă, oameni ca noi”, se arată în scrisoare.

„Milioane de oameni își vor pierde locul de muncă pe măsură ce întreprinderile se vor închide, unele definitiv”, au avertizat milionarii. „Liderii guvernamentali trebuie să-și asume responsabilitatea de a strânge fondurile de care au nevoie și de a le cheltui corect”.

Scrisoarea a fost lansată înaintea unei reuniuni a miniștrilor de finanțe a statelor membre a G20 și a unui summit al liderilor UE de la sfârșitul acestei săptămâni.

Printre semnatarii importanți ai scrisorii se află investitorul și filantropul german Dr. Mariana Bozesan, scenaristul și directorul britanic Richard Curtis, fostul director BlackRock Inc., Morris Pearl, antreprenorul danez-iranian Djaffar Shalchi, moștenitoarea Walt Disney, Abigail Disney și co-fondatorul brandului de înghețată Ben & Jerry’s, Jerry Greenfield.

Scrisoarea a fost un efort de colaborare între grupurile care au inclus Oxfam, Tax Justice UK și Patriotic Millionaires, o organizație de persoane cu valoare netă mare din SUA, notează dw.com.

„Vă rog”, s-a încheiat scrisoarea. „Impozită-ne. Impozită-ne. Impozită-ne. Este alegerea corectă. Este singura alegere. Umanitatea este mai importantă decât banii noștri.”

Back to top button