InternaționalȘtirile 60m.RO

China, revenire spectaculoasă. Previziunile indică o creștere economică de 8,6% pentru 2021

China a înregistrat o creștere economică spectaculoasă în primul trimestru al acestui an, atingând o rată record de 18,3% datorită cererii în creştere pe plan intern şi extern şi a sprijinului guvernamental oferit firmelelor mai mici, scrie Mediafax.

Chiar dacă ritmul de recuperare este aşteptat să se mo­dereze, a doua mare eco­no­mie a lumii este aştep­tată să avanseze cu 8,6% în 2021, potrivit unui sondaj Reuters, rată ce ar devansa ţinta de creştere anuală a guvernului de peste 6%.

Ajutată de măsurile stricte de gestionare a virusului şi de susţinere de urgenţă pentru companii, eco­no­mia chineză şi-a revenit de pe urma unui declin dramatic de 6,8% consemnat pe primele trei luni ale anului trecut. Revenirea a fost gene­rată în primul rând de exporturi şi mai recent de o redresare constantă a consumului.

Liu Aihua, purtător de cuvânt al biroului naţional de statistică, a declarat că deşi economia chineză a început anul pe o poziţie solidă, sectorul ser­viciilor şi firmele mai mici au în continuare în faţă riscuri însemnate, în timp ce cheltuielile de consum ar putea rămâne moderate.

Back to top button