Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Va rămâne premierul Rep. Moldova fără cetățenia română?

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie va examina sesizarea de retragere a cetățeniei române a premierului Ion Chicu, propusă de deputatul Constantin Codreanu. Motivul care a stat la baza plângerii este declarația denigratoare a premierului de la Chișinău la adresa României, care a scandalizat opinia publică de pe ambele maluri ale Prutului.

Deputatul a subliniat că retragerea cetățeniei este o reacție legală firească pe care autoritățile sunt obligate să o aibă atunci când persoane care și-au redobândit cetățenia română aduc prejudicii imaginii României și lezează prestigiul țării.

Nu mai putem tolera la infinit românofobia celor care își redobândesc cetățenia română și beneficiază de toate avantajele pe care îl are un cetățean al unui stat membru al Uniunii Europene”, a mai adăugat acesta.

Amintim că în data de 25 mai, deputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a formulat și prezentat o plângere adresată Autorității Naționale pentru Cetățenie în care a solicitat retragerea cetățeniei române actualului premier al R. Moldova, Ion Chicu. Acesta a avut o reacție scandaloasă pe Facebook, după ce europarlamentarul român Siegfried Mureșan a criticat Guvernul de la Chișinău pentru că întârzie implementarea reformelor.

Back to top button