InternaționalȘtirile 60m.RO

Primarul din Seul, Coreea de Sud, a fost găsit mort după ce a dispărut

Poliția din Seul a spus că a găsit cadavrul primarului Park Won-soon în apropierea locației unde și-a folosit ultima dată telefonul mobil. O căutare frenetică de noapte fusese lansată după ce fiica sa l-a raportat dispărut.

Poliția a declarat în primele ore ale zilei de vineri că au localizat cadavrul lui Park Won-soon în Sungbuk-dong, un district din nordul Seulului, ultima locație pe care telefonul său mobil o înregistrase înainte de a fi oprit.

O operațiune majoră de căutare a poliției care a durat aproximativ șapte ore s-a concentrat pe acea zonă.

Fiica lui a raportat dispariția la poliție mai devreme în ziua respectivă, spunând că tatăl ei a lăsat un mesaj „ca un testament” și a părăsit casa fără să se întoarcă.

Primarul Seulului a părăsit reședința în jurul orei locale 10:40, purtând o pălărie neagră și un rucsac. Mass-media locală a relatat că Park-Won-soon a anulat o ședință politică programată pentru joi dimineața.

Un oficial al guvernului mitropolit de la Seul, Kim Ji-hyeong, a declarat pentru presei că Park nu s-a prezentat la muncă joi.

Park a fost ales primar al capitalei extinse în 2011 și a fost votat în cel de-al treilea și ultimul mandat în iunie 2019.

În vârstă de 64 de ani era un activist civic și avocat pentru drepturile omului, cunoscut pentru că a criticat inegalitățile sociale și economice din Coreea de Sud.

Park a fost membru al Partidului Democrat liberal al președintelui Moon Jae-in și a promovat pentru o perioadăca potențial candidat la președinția Coreei de Sud la următoarele alegeri naționale din 2022, notează dw.com.

Back to top button