PoliticăȘtirile 60m.RO

Iohannis: virusul merge cu noi la mare și la munte. Situația e gravă

Președintele României lansează un apel la responsabilitate pe fondul creșterii semnificative a numărului de persoane infectate:

Dragi români, astăzi este o zi tristă. Avem un număr record de persoane găsite pozitive cu noul coronavirus – 555 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore.


Până acum câteva săptămâni lucrurile au mers destul de bine. Am trecut prin starea de urgență, în care am luat măsuri dure, în care autoritățile au reacționat rapid, eficient, și am reușit să ținem evoluția sub control.

Lucrurile, din păcate, vedem că nu au evoluat așa cum ne-am fi dorit cu toții. Răspunderea în acest moment este împărțită între autorități și cetățeni. A fost o perioadă foarte dificilă și ar fi foarte, foarte păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune pe care le-am obținut până acum. Măsurile care trebuie luate sunt foarte simple: masca, distanța și, evident, spălat pe mâini.

Să nu ne imaginăm că dacă este vară și plecăm undeva la munte sau la mare scăpăm de virus. Din păcate, virusul merge cu noi și la mare, și la munte, ține de noi să ne protejăm cât putem de bine.


Haideți să facem un efort, să continuăm. Nu lăsați garda jos, este în joc viața voastră și viața celor dragi vouă!

Back to top button